FX 6300 ile RX 570 uyumlu mudur?

CM Hyper T4 kullanıyorum. Daha önceleri hız aşırtma uygulamıştım ama pek stabil olmadığı için stok hızda 4 GHz'de kullanıyorum.
Anladığım kadarı ile Fx8350'yi stok fan ile kullanıyorsunuz. Pek etkili olmadığı gibi sesine de tahammül edilmiyor o küçük fanın.
Söylediğiniz marka ve modeli ise bilmiyorum açıkçası o nedenle yorumda bulunmam doğru olmaz.
Tabi sadece işlemci soğutucusu değil genel olarak kasa içi hava sirkülasyonunun da iyi olması gerekir donanımların serin çalışması için.
Peki şu aklıma geldi bilmiyorum böyle birşey mümkünmü
İşlemcimi FX 6300 Ü overclok yapsam
Ekran kartını RX 570 8 GB hızını gücünü falan düşürsem düşüyorsa bı fayda edermi

Eğer CPU soğutucun iyiyse stabil bir overclock ile güzel bir performans elde edersin. Yine bir miktar dar boğaz söz konusu olacaktır ama grafikleri üst seviyelere çıkartarak ekran kartına yük bindirerek dar boğazı en aza indirebilirsin. Ayrıca ekran kartının hızını gücünü düşürme.
FX 4100 Overclock Rehberi - Technopat Sosyal Bu konu overclock konusunda size oldukça yardımcı olacaktır.

@@Hilmi0972 İsa Kaan arkadaşın tavsiyelerini aynen bende öneriyorum. Rx570 1080p'de hatta yer yer bazı oyunları 1440p ultra'da oynatabilecek güçlü bir kart. Grafikleri veya çözünürlüğü arttırarak yani ekran kartına yük bindirerek olası darboğazın önüne geçebilirsiniz zaten. Dolayısı ile ekran kartının gücünü düşürmek anlamsız olur. İşlemciye hız aşırtma uygulamak faydalı olacaktır tabi iyi bir soğutucuyu sahipseniz.

@@Hilmi0972 İsa Kaan arkadaşın tavsiyelerini aynen bende öneriyorum. Rx570 1080p'de hatta yer yer bazı oyunları 1440p ultra'da oynatabilecek güçlü bir kart. Grafikleri veya çözünürlüğü arttırarak yani ekran kartına yük bindirerek olası darboğazın önüne geçebilirsiniz zaten. Dolayısı ile ekran kartının gücünü düşürmek anlamsız olur. İşlemciye hız aşırtma uygulamak faydalı olacaktır tabi iyi bir soğutucuyu sahipseniz.
Hmm keşke CPU kullanımına sınır koyup ekran kartına daha fazla yük bindirebileceğim bı program falan olsaydı
Ama neyse dediklerinizi yapıcam herkeze teşekkürler

hocam bende FX 4300 RX 570 Var. Baya kötü durum bide 400W PSU var bende işlemci ile Psu güncellicem FX max 8K alabilirsin diyim sana
hocam onu yapyıroum ama FPS sıkıntı Rainbowda Yapsam olurmu Bende? herhangi oyunda Veya ama fps düşük oluyo 400W PSU dan kaynaklanabilirmi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı