FX 6300 İşlemci Çarpanı ve Hızı Sabitlenmesi

Ali Can ŞENKAYA

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhabalar, sorunum şu ki işlemci çarpanım 7'de, ghz değerimde 1399 ghz'de sabitlendi. Psu değiştirip denedim, bios'u sıfırlayıp denedim, farklı işletim sistemleri kurup denedim, Oc yapıp denedim, farklı güç modlarında denedim. Farklı işletim sistemleriyle formatladığım için sorunun yazılımsal olmadığını biliyorum, güç ayarlarının da her türlüsünü denediğim için windows güç ayarları seçenekleri ile de alakalı olmadığını biliyorum. Windows ya da bios'un güç tasarrufu ayarlarıyla ilgisi olmadığını da biliyorum zira farklı programlarla işlemciyi stress testine soktuğumda kullanım %39 olmasına rağmen işlemci yine 1399 ghz ve ratio değeri 7 olarak belirlenmişti. 12v 8'li pin yuvalarını denemek için 4 pin takarak iki slotu da denedim ikisinde de bir problem yoktu. Isıyla da ilgili değil işlemcim 11 derecede çalışıyor, anakart 19, ekran kartı 27 derece. Yük altında da işlemci 19 derece oluyor.
Geriye bir tek anakart kalıyor fakat garantiye ne deyip göndereceğimi ya da problemin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Acaba bu sorunun halolması için nasıl bir yol izlemeliyim?

Sistemim:

İşlemci: Amd Fx 6300
Anakart: Msi 970 Gaming
Ekran kartı: Asus geforce gtx 750ti strix
Ram: 8gb (Hi-level) (clock 11)
İşletim Sistemi: win 10 64x
Denenen İşletim Sistemleri: Win 7 64x, win 8.1 64x
Psu: Xigmatek tauro 600w bronze 80 plus

Sıcaklık konusunda ciddi misin ? Sistem derin dondurucunun içinde çalışıyor herhalde :). Sıcaklık değerlerini AİDA 64 ile kontrol eder misin. İşlemci hızını birden artırma birer birer artır ve her artırdığında kararlılık testi yap. Sonuçta overclock yapmayı bir tek sıcaklık etkilemiyor.

Sorunum overclock ile ilgili değil, ısı sorunu da değil. Bahsettiğim sorun belli işlemci tam performansta kullanılmıyor.

Errors.zip bu da sistemin errors geçmişi eklemeyi unutmuşum.

@MF

@Recep Baltaş

Neyse ben hallettim, bios üzerinden cpu smart teknoloji ve amd turbo core teknolojisini kapatıp oc moduna alınca işlemci normal hızına çıktı fakat oc'siz nasıl bir çözüme ulaşır bilmiyorum. Aynı sorunu yaşayan kimi arkadaşlar da slow_mode switch'inin konumunu değiştirerek çözüm bulmuş. Kimisi biosu geri alarak, kimisi driverların eski sürümlerini yükleyerek çözüm bulmuş. Böyle bir problem yaşadığınız da çok fazla çözüm yolu var yapılacak tek şey teker teker denemek.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    109,1 KB · Görüntüleme: 247
Merhabalar, sorunum şu ki işlemci çarpanım 7'de, ghz değerimde 1399 ghz'de sabitlendi. Psu değiştirip denedim, bios'u sıfırlayıp denedim, farklı işletim sistemleri kurup denedim, Oc yapıp denedim, farklı güç modlarında denedim. Farklı işletim sistemleriyle formatladığım için sorunun yazılımsal olmadığını biliyorum, güç ayarlarının da her türlüsünü denediğim için windows güç ayarları seçenekleri ile de alakalı olmadığını biliyorum. Windows ya da bios'un güç tasarrufu ayarlarıyla ilgisi olmadığını da biliyorum zira farklı programlarla işlemciyi stress testine soktuğumda kullanım %39 olmasına rağmen işlemci yine 1399 ghz ve ratio değeri 7 olarak belirlenmişti. 12v 8'li pin yuvalarını denemek için 4 pin takarak iki slotu da denedim ikisinde de bir problem yoktu. Isıyla da ilgili değil işlemcim 11 derecede çalışıyor, anakart 19, ekran kartı 27 derece. Yük altında da işlemci 19 derece oluyor.
Geriye bir tek anakart kalıyor fakat garantiye ne deyip göndereceğimi ya da problemin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Acaba bu sorunun halolması için nasıl bir yol izlemeliyim?

Sistemim:

İşlemci: Amd Fx 6300
Anakart: Msi 970 Gaming
Ekran kartı: Asus geforce gtx 750ti strix
Ram: 8gb (Hi-level) (clock 11)
İşletim Sistemi: win 10 64x
Denenen İşletim Sistemleri: Win 7 64x, win 8.1 64x
Psu: Xigmatek tauro 600w bronze 80 plus

Aynı sorun bende de var anakartın nedir kardeşim ? benim işlemcim amd fx 4300 bir türlü çözmiyorum

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı