FX 6300 ve ASUS M5A78L-M LX3 sistem restart atma sorunu

yusuf551

Hectopat
Yer
İzmit
Daha fazla  
Bilgisayarım durduk yere boşta dururken bile kendine restart atıyor. Sorun ne? Bir türlü çözemedim. BIOS'u da güncelledim. Bütün parçaların yeni güncellemelerini yükledim. İnternette dolanırken bile çat diye restart atıyor. Virüs taraması yaptım ancak sizin de önereceğiniz programları kullanacağım. Sistemim şu şekilde;
  • İşlemci: AMD FX 6300
  • Ekran Kartı: AMD Radeon R9 285
  • Anakart: ASUS M5A 78L-M LX-3
  • RAM: GSkill Ripjaws 8 GB
Lütfen yardım edin arkadaşlar, çok canımı sıkmaya başladı bu sorun.

Neden olduğu konusunda bilgisi olan var mı ?

Bilgisayarım durduk yere boşta dururken bile kendine restart atıyor. Sorun ne? Bir türlü çözemedim. BIOS'u da güncelledim. Bütün parçaların yeni güncellemelerini yükledim. İnternette dolanırken bile çat diye restart atıyor. Virüs taraması yaptım ancak sizin de önereceğiniz programları kullanacağım. Sistemim şu şekilde;
  • İşlemci: AMD FX 6300
  • Ekran Kartı: AMD Radeon R9 285
  • Anakart: ASUS M5A 78L-M LX-3
  • RAM: GSkill Ripjaws 8 GB
Lütfen yardım edin arkadaşlar, çok canımı sıkmaya başladı bu sorun.

Neden olduğu konusunda bilgisi olan var mı ?
Arkadaşlar, bilgisi olan yok mu?

Öncelikle windows açıldıktan sonra olay görüntüleme kısmına girin orada önemli hatalar kısmına bakın kernel power hatası var mı? Varsa eğer güç kaynağıyla ilgili bir sıkıntı olabilir ani elektrik dalgalanması gibi. Sisteminiz güncel değilse tüm güncellemeleri yapın. Bende video izlerken aniden reset atıyordu biraz araştırdım. AMD'nin ekran kartı ses sürücüsüyle anakart ses sürücüsü çakışma yapıyor diye bir söylem vardı. Aygıt yöneticisine girip ses aygıtlarından ikisinden birini devre dışı bırakın öyle kullanın derim. Bende şuanda bir sıkıntı gözükmüyor umarım işine yarar.

RAM slotunu değiştirdiniz mi?
Hayır, değiştirmedim.

Öncelikle windows açıldıktan sonra olay görüntüleme kısmına girin orada önemli hatalar kısmına bakın kernel power hatası var mı? Varsa eğer güç kaynağıyla ilgili bir sıkıntı olabilir ani elektrik dalgalanması gibi. Sisteminiz güncel değilse tüm güncellemeleri yapın. Bende video izlerken aniden reset atıyordu biraz araştırdım. AMD'nin ekran kartı ses sürücüsüyle anakart ses sürücüsü çakışma yapıyor diye bir söylem vardı. Aygıt yöneticisine girip ses aygıtlarından ikisinden birini devre dışı bırakın öyle kullanın derim. Bende şuanda bir sıkıntı gözükmüyor umarım işine yarar.
Bende de dediğiniz gibi YouTube üzerinden video izlerken genellikle sistem kendini resetliyor. Olay görüntüleme kısmına nereden giricem?

Ve evet az önce olay günlüğüne baktım. Önemli hatalarda "Kernel-Power" hatasını görüyorum.

Hayır, değiştirmedim.

Bende de dediğiniz gibi YouTube üzerinden video izlerken genellikle sistem kendini resetliyor. Olay görüntüleme kısmına nereden giricem?

Ve evet az önce olay günlüğüne baktım. Önemli hatalarda "Kernel-Power" hatasını görüyorum.
Olay Günlüğüm linkteki resimde yer alıyor. https://i.hizliresim.com/kXD90r.png

RAM slotunu değiştirdiniz mi?
Ram slotunu değiştirsem bi etkisi olur mu ?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    30,2 KB · Görüntüleme: 112
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı