FX 6300 ve GTX 970 sistem PUBG kilitlenme problemi

ledowy

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık bir aydır yaşadığım sorunu sizlere aktarmak istiyorum, sizler kadar bilgili değilim, yaşadığım sorun öncelerinde oyunu kapatıp açınca fixleniyordu şu anda ise kapatıp açsam dahi lobi yüklenirken videoda göstermiş olduğum gibi drop giriyor, sesler kesiliyor. Böyle olunca oyun içinde de sürekli takılıyor 2'şer 3'er saniye boyunca. Sistemi SSD'den harddiske aldım format attım fakat sorun donanımsal sanırım fakat bu sorunu RAM mi yapar yoksa işlemci mi? Bu sorun öncesinde yoktu. Sistemim şöyle;
  • AMD FX6300
  • GTX970
  • Vengeance 2X4 GB 1333MHz DDR3 RAM
  • ASUS M5A97 R2.0 anakart
  • 600W PSU
  • Samsung 120GB SSD
  • 1 TB WD harddisk
Işlemcim yükte en çok 60 dereceyi görüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeni sistem yerine DDR3 RAM destekli bir anakart ve işlemciyi değiştirse yeterli. Bu dönemde masrafa hiç gerek yok.
Muhtemelen guncellemeler sonrasinda bu duruma gelmistir. Oyunun kullandigi ram miktari arttigindan sorun yasiyor olma ihtimaliniz cok yuksek.

Muhtemelen guncellemeler sonrasinda bu duruma gelmistir. Oyunun kullandigi ram miktari arttigindan sorun yasiyor olma ihtimaliniz cok yuksek.
RAM gibi gözüküyor sorunun nedeni, RAM hızı ve belleği yetmiyor gibi, bu yüzden takılma yapıyor.
dediğiniz gibi ram hızı 1333 mhz yetişmiyor sanırsam fakat anakarttan ram hızı 1600e çıkarılıyo fakat o seçeneği yapınca işlemciye de overclock yapıyo başka türlü yapılmaz mı acabaram 1600

Olay sirf ramin hizi degel ama kapasitesi de onemli benzer konularda sorun yasayan arkadaslar vardi 8gb ram kullanan 16 ya yukselttiklerinde sorunlari duzeldi tabii ddr4 idi onlarinki ama sizin icin belki hizinin da yukseltilmesi gerekebilir. Cevrenizde 8 gb ddr3 1333mhz rami olan arkadasiniz varsa ayni gecikme surelerine sahip ramini alip deneyin cozulurse gidip alin kendinize aynisindan

Cevremde yok fakat indirime girerse ryzen 2600x islemci asus tuf gaming anakart ve ddr 4 16 gb ram almak var aklimda, bunlari alinca sorunlar ortadan kalkar diye umuyorum

Cevremde yok fakat indirime girerse ryzen 2600x islemci asus tuf gaming anakart ve ddr 4 16 gb ram almak var aklimda, bunlari alinca sorunlar ortadan kalkar diye umuyorum
Muhtemelen cunku yeni oyunlar yada modlamalari olan oyunlar 10gb ustu ram kullanabiliyor. Tavsiyem Black Friday ya da yilbasi indirimlerine kadar para toplayip indirimden faydalanmaniz olacaktir bu noktada.

Muhtemelen cunku yeni oyunlar yada modlamalari olan oyunlar 10gb ustu ram kullanabiliyor. Tavsiyem Black Friday ya da yilbasi indirimlerine kadar para toplayip indirimden faydalanmaniz olacaktir bu noktada.
teşekkür ederim ilginiz için öyle yapayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…