FX 6300 ve GTX 970 sistem PUBG kilitlenme problemi

ledowy

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık bir aydır yaşadığım sorunu sizlere aktarmak istiyorum, sizler kadar bilgili değilim, yaşadığım sorun öncelerinde oyunu kapatıp açınca fixleniyordu şu anda ise kapatıp açsam dahi lobi yüklenirken videoda göstermiş olduğum gibi drop giriyor, sesler kesiliyor. Böyle olunca oyun içinde de sürekli takılıyor 2'şer 3'er saniye boyunca. Sistemi SSD'den harddiske aldım format attım fakat sorun donanımsal sanırım fakat bu sorunu RAM mi yapar yoksa işlemci mi? Bu sorun öncesinde yoktu. Sistemim şöyle;
  • AMD FX6300
  • GTX970
  • Vengeance 2X4 GB 1333MHz DDR3 RAM
  • ASUS M5A97 R2.0 anakart
  • 600W PSU
  • Samsung 120GB SSD
  • 1 TB WD harddisk
Işlemcim yükte en çok 60 dereceyi görüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sisteminiz pubg için yeterli değil artık pubg ultra grafik ayarlarında 12 gb ddr4 3000 mhz ram a kadar yiyebiliyor. Yeni sistem almanızı tavsiye ederim siz bütçe verin ona göre bir sistem toparlayalım. Öteki yandan darboğaz da olabilir msı afterbrner programı ile oyuna girin ve cpu ve gpu kullanımı arasında kaç fark var ortalama yazabilir misiniz? Darboğaz ise ekran kartı ya da işlemcinin değişmesi gerekmektedir. Bana sorarsanız bu pc yi satın size yeni pc toplayalım. Lakin karar sizin.
Yeni sistem yerine DDR3 RAM destekli bir anakart ve işlemciyi değiştirse yeterli. Bu dönemde masrafa hiç gerek yok.
Sisteminiz pubg için yeterli değil artık pubg ultra grafik ayarlarında 12 gb ddr4 3000 mhz ram a kadar yiyebiliyor. Yeni sistem almanızı tavsiye ederim siz bütçe verin ona göre bir sistem toparlayalım. Öteki yandan darboğaz da olabilir msı afterbrner programı ile oyuna girin ve cpu ve gpu kullanımı arasında kaç fark var ortalama yazabilir misiniz? Darboğaz ise ekran kartı ya da işlemcinin değişmesi gerekmektedir. Bana sorarsanız bu pc yi satın size yeni pc toplayalım. Lakin karar sizin.

Yeni sistem yerine DDR3 RAM destekli bir anakart ve işlemciyi değiştirse yeterli. Bu dönemde masrafa hiç gerek yok.

Çözüm
Yaklaşık bir aydır yaşadığım sorunu sizlere aktarmak istiyorum, sizler kadar bilgili değilim, yaşadığım sorun öncelerinde oyunu kapatıp açınca fixleniyordu şu anda ise kapatıp açsam dahi lobi yüklenirken videoda göstermiş olduğum gibi drop giriyor, sesler kesiliyor. Böyle olunca oyun içinde de sürekli takılıyor 2'şer 3'er saniye boyunca. Sistemi SSD'den harddiske aldım format attım fakat sorun donanımsal sanırım fakat bu sorunu RAM mi yapar yoksa işlemci mi? Bu sorun öncesinde yoktu. Sistemim şöyle;
  • AMD FX6300
  • GTX970
  • Vengeance 2X4 GB 1333MHz DDR3 RAM
  • ASUS M5A97 R2.0 anakart
  • 600W PSU
  • Samsung 120GB SSD
  • 1 TB WD harddisk
Işlemcim yükte en çok 60 dereceyi görüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana oyun içi grafik ayarlarınızı söyler misiniz lütfen ve ek olarak oyuna girdiğinizde oyun içindeyken ctrl+alt+del tuşlarına basıp görev yöneticisini açın görev yöneticisinde iken işlemler sekmesinde Pubg oyununun ne kadar işlemci ne kadar RAM kullanımı yaptığını söyler misin ona göre sistem ve ya oyunla alakalı olup olmadığını söyleyeyim.

Haklısınız ben almanyadayım türkiye nin ekonomisini sizin kadar iyi bilmiyorum. almanyada üst düzey bir oyuncu pc si 650 750 euroya toplanabiliyor. Asgari ücret ise 1600 ve kurslar falan bir çok şey ücretsiz ve ucuz. Beklerim buraya burada 1 ay çalışın toplayın gidin :)

Haklısınız ben almanyadayım türkiye nin ekonomisini sizin kadar iyi bilmiyorum. almanyada üst düzey bir oyuncu pc si 650 750 euroya toplanabiliyor. Asgari ücret ise 1600 ve kurslar falan bir çok şey ücretsiz ve ucuz. Beklerim buraya burada 1 ay çalışın toplayın gidin :)
Burada asgari ücret 2020 TL, sizin 650 750 euro dediğiniz üst düzey PC burada 6-7 bin en az. Kurslar burada paralı. Yani öyle bir şansım olsa komple Almanya taşınırdım.

Biraz geç döndüğüm için özür diliyorum mesaj gönderemiyordum sanırım bir yasaklama aldım yazım yanlışı ile ilgili,

Bana oyun içi grafik ayarlarınızı söyler misiniz lütfen ve ek olarak oyuna girdiğinizde oyun içindeyken ctrl+alt+del tuşlarına basıp görev yöneticisini açın görev yöneticisinde iken işlemler sekmesinde Pubg oyununun ne kadar işlemci ne kadar RAM kullanımı yaptığını söyler misin ona göre sistem ve ya oyunla alakalı olup olmadığını söyleyeyim.
ram kullanımı 7.200 civarlarında oluyor en düşük her şey 1920x1080 sadece kenar yumuşatma ortada işlemci yüzde 70 90 civarlarında oluyor ekran kartı 60 ın üstüne çok nadir çıkıyor
yeni parça alma konusuna gelecek olursak aklımda ryzen5 2600x asus tuff anakart ve 3000mhz bir bellek almak var fakat benim bu sorun bu pcde yeni oluyor buna yol açan parçanın ne olduğunu merak ediyorum nasıl tespit edebilirim bir fikrim yok açıkçası

Son düzenleme:
ultrada da aynı 60 70 lerde fakat benim sorunum darboğaz değil videda göründüğü gibi bir problemim var ve bu son zamanlarda oldu fps düşük olcak darboğazdan buna kabulum fakat bu sorunu ne yapar onu merak ediyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı