FX 6350 ve R9 280X Performansı

• Konuyu başlatan YiğitBalceli
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.132
Yani ultra ayarlarda kaldırabilirmiyim ?
Peki ya witcher 3 gibi grafikleri muhteşem olan oyunlarda ? Biliyorum daha oyunlar çıkmadı ama sistem gereksinimleri belli.
witcher 3 oyununu bu ekran kartırla yüksek ayarlarla yaklaşın 35-40 arası akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

Dying light cidden zorluyor r9 280x'i.Çatıdan aşağı indiğim an fps bir an düşüyor.Onun dışında 25-35 fps bazı yerlerde 60 fps'ye çıkıyor.Ama ortalama 30-35 diyebiliriz.

Edit:Dying light'ı gtx 980 gtx 970 bile tam 60 fps'de oynatamıyor.Bu durum vahim.
Şuan ilac gibi geldin :D aynı şekilde benimde o şekilde bir performansım var yani 30-40 fps gibi yalnız ayarlarım HBO+ kapalı film grain kapalı vsync kapalı ve 1440x900
İlaç gibi gelmenin sebebi izlediğim bazı videolarda r9 280x ile 60 fps alanı gördüm bide athlon x4 860k ile , donanımsal problemim var zannettim onun resolutionu 1366x768 di
Edit: view distanceim %10

Senin ayarların neler ? :D

Bu arada ben Dying Light'ı ultra ayarlarda test ettim sen düşürüp oynayabilirsin tabii ki.Ben pek sevmedim o oyunu.Şu sıralar The Witcher 2,Dark Souls 2'yi oynuyorum.

Sistem gayet iyi. R9 280X'in ultra ayarlarda oynatamadığı oyun yok. Optimize özürlü oyunlar hariç. Bir arkadaş Fx 6350, R9 280X' darboğaz yapabilir demiş. Ayrıca Zambezi ailesinden Fx 8150'yi önermiş. :) Günümüzde oyunlar 1,2 ve 4 çekirdek kullanıyor sadece işlemciden. AC Unity, Amd tarafından 6 çekirdek kullanabiliyor 1.2 yamasıyla beraber sanırım. Fx 6350'nin çekirdek başına performansı Fx 8150'den çok daha iyidir ve oyunlar 2-4 çekirdek kullandığına göre Fx 6350'den daha fazla performans alırsınız. Fx 8xxx tercih edilecekse illa Fx 83xx ve yukarısı kullanılmalıdır. Fx 4100, 6100 ve 8100 işlemcilerden uzak durun.

Sistem gayet iyi. R9 280X'in ultra ayarlarda oynatamadığı oyun yok. Optimize özürlü oyunlar hariç. Bir arkadaş Fx 6350, R9 280X' darboğaz yapabilir demiş. Ayrıca Zambezi ailesinden Fx 8150'yi önermiş. :) Günümüzde oyunlar 1,2 ve 4 çekirdek kullanıyor sadece işlemciden. AC Unity, Amd tarafından 6 çekirdek kullanabiliyor 1.2 yamasıyla beraber sanırım. Fx 6350'nin çekirdek başına performansı Fx 8150'den çok daha iyidir ve oyunlar 2-4 çekirdek kullandığına göre Fx 6350'den daha fazla performans alırsınız. Fx 8xxx tercih edilecekse illa Fx 83xx ve yukarısı kullanılmalıdır. Fx 4100, 6100 ve 8100 işlemcilerden uzak durun.
Bilgilendirme için sağol yani işlemcide bir süre yeter sanırım yalnız oyunlarda işlemcide önemli fakat asıl oynatan ekran kartı değilmi ?
Evet onu da denedim ve en yüksekte 40-60+ fps alıyorum o oyunda.
Ben single player da 23-45 alıyorum özellikle yağmurda veya yüksek çimenlerin içinde onun dışında 35 fpa stabil multiplayer 60 da stabil oluyor.
Ve ayarlar fullde vsync kapalı.

Fx işlemci alınacaksa en fazla Fx 6300 tercih edilmelidir. Daha yukarı bir Fx işlemci alacaksanız İntel tarafında daha performanslı alternatifler mevcut.
Oyunlarda bir işlemci ekran kartı'nın yükünü %100 yükte kaldırabiliyorsa gerisi teferruattır. Oyunu ekran kartı oynar. Bireysel yapay zekanın fazla olduğu oyunlarda ekran kartı ile birlikte işlemciye duyulan ihtiyaçta artar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı