FX 8150 ve GTX 970 sistem performans sorunu

KratosR

Hectopat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemim yüksek olmasına rağmen 30-40 dk oyun oynuyorum kasıyor PC. Her şeyi yaptim sonuç yine aynı. Ne yapmam lazım? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • AMD FX 8150
  • Asus Strix GTX 970
  • 16 GB RAM
  • 128 GB SSD + 3 TB HDD
  • 650 Watt Corsair PSU
  • Thermalrek Water 3.0 sıvı soğutma.
Ekran kartının tüm sürücülerini guncelledim. Kasa içi ve tüm donanım parçalarını temizledim. PC'de virüs temizledim. Format attım kaç sefer sonuç aynı. Bir anda 30-40 dk sonra FPS düşüyor oyun kasıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart modelinizi yazmamışsınız.
'FX' serisi işlemciler belli bir sıcaklıktan sonra 'frekans' düşürür.Anakart modeliniz yazarsanız gerekli ayarlar sayesinde bunu düzeltebiliriz.

'FX' serisi işlemciler belli bir sıcaklıktan sonra 'frekans' düşürür.Anakart modeliniz yazarsanız gerekli ayarlar sayesinde bunu düzeltebiliriz.
Gigabyte GA-970A-DS3 DDR3 Soket AM3 + 970A-DS3 USB 3.0

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bazen en son çıkan beta sürücülerde problem olabiliyor. O yüzden eski kararlı grafik kartı sürücülerini kurup o şekilde deneyin.
Deneyeceğim sağolu.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD bu işlemci için sıcaklık değerini 61 derece olarak belirlemiş. Yine forumuna da biraz göz gezdirdim, söylenen değerler ve optimum çalışma sıcaklığı 60 derecenin altında. Oyun içi değerlere bir bakın ve stres testi yaparak bir yandan da HW Monitor programından sıcaklık değerlerini gösteren bölümü burada paylaşın. Anakartın sıcaklık değerleri de önemli.

AMD bu işlemci için sıcaklık değerini 61 derece olarak belirlemiş. Yine forumuna da biraz göz gezdirdim, söylenen değerler ve optimum çalışma sıcaklığı 60 derecenin altında. Oyun içi değerlere bir bakın ve stres testi yaparak bir yandan da HW Monitor programından sıcaklık değerlerini gösteren bölümü burada paylaşın. Anakartın sıcaklık değerleri de önemli.
Furmark testi 50dk boyunca yaptım.min:60 max:81 derece ısı.Fps ise min:59 max:63 %99 gpu kullanımı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı