FX 8300 GT 1030 sistemde VIDEO_TDR_FAILURE hatası

Daha fazla  
Arkadaşlar son zamanlarda sistem acayip yavaşlamaya ve kasmaya başladı. Ekran kartında yüksek fan sesi almaya da başladım. Hatta 2010 yılında çıkmış oyunlarda bile acayip kasma yaşıyordum. Son birkaç gun PC de yavaşlık ve mavi ekran hataları almaya başladım. Hatada VIDEO_TDR_FAILURE yazıyordu. Mavi ekrandan sonra PC açılırken otomatik onarım diye bir şey çıktı orada bilgisayarı sıfırla yaptım. Windows kısmında bu Windows'u tekrar yükle gibisinden bir şey yazıyordu onu seçtim. Şunu da söyleyeyim bilgisayara bir tane orijinal oyun girmedi. Şimdiye kadar oynananların hepsi korsandı. Şu an bilgisayar sıfırlanıyor yazıyor Windows simgesi var. Fakat şu an internetim yok bilgisayarda telefonda da az var bağlayamam. Sıfırlama bittiğinde ne yapmam lazım internet şart mı? Neleri yüklemem lazım? Internet olmazsa bir şey olur mu? Ve Windows Update'den hiçbir güncelleme yapmayı düşünmüyorum. Yavaşlatıyor gibime geliyor. Neleri yüklemem lazım?

Update yapmazsan daha kötüye gidersin. Temel driverları Update'den çekiyor bilgisayarın.

Aynı problemi dizüstü bilgisayarımda almıştım her şeyi denememe rağmen çözülmemişti ve komple anakartı değiştirtmek zorunda kaldım, GPU arızalı çıkmıştı.

Bu hata ne yazık ki biraz sinir bozucu ve şunlardan kaynaklanıyor genelde.

• Sistemde Overclocklu bir parça bulunmamalı.
  • Sistemdeki Ram belleklerin uyumlu olması.
  • Sistemin yetersiz soğutma kaynaklı aşırı ısınması.
  • PSU'nun yetersiz gelmesi.
  • Anakart - Ram - GPU arızaları.

atikmpag.sys nvlddmkm.sys

Gibi şeyler yazıyor ise şunları da denemeyi unutmayın. Belki işe yarar.

1- Grafik kartı driverlarının güncel olduğundan emin olun.
2-Win+R kombinasyonu yaparak açtığınız pencereye powercfg.cpl yazarak açtığınız pencereden güç seçeneklerini sıfırladığınızdan emin olun.
3- Komut ekranını yönetici olarak çalıştırarak sfc /scannow kodunu yazın ve bitene kadar bekleyin. Bu işlemler probleminizi çözmedi ise mekanik olarak kartınızı göstermeniz faydalı olabilir özellikle yüksek sıcaklıklar şüpheli

DDU ile grafik kartınızın yazılımını silip tekrar yüklemekte işe yarayabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı