FX 8300 İçin Gereken Overclock Değerleri

berkayvirtue

Kilopat
Daha fazla  
FX8300 işlemcim var, şu anda 3.30 GHz frekansında çalışıyor. Ben işlemcimi 4.00 GHz frekansına Overclock'lamayı denedim birkaç gün önce, 1.25V de voltaj verdim, fakat sürekli kendini resetledi bilgisayar, veya mavi ekran verdi. 4.00 GHz için ne kadar voltaj vermem gerekiyor? Performans artışı istiyorum az bile olsa, 3.50 GHz yapsam ne kadar voltaj vermem gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
11 Yaşındaki laptop bilgisayarıma 1,5 volt verebiliyorum ve hiçbir sıkıntı çıkmıyor o berbat laptop fanları ile?

Verilemez demedim, önerilmez dedim. Voltaj vermek anakart üzerinde voltajı düzenlemeye yarayan parçaların üzerinde bir yük oluşturur. Bu da parçaların ömrünü azaltır. Bunun etkisi parçanın kalitesinden kimin tarafından hangi standartlara göre üretildiğine kadar pek çok olasılıkta değişkenlik gösterebilir.

Dediğin olay daha önce başıma geldi benim PSU güç değeri yetmediği için kapanıp açılıyor mavi ekran veriyordu daha kaliteli yüksek 80 plus PSU ya geçtim şuan hiç bir sıkıntı yok 4.5 GHz kullanıyor um RX 580 8 GB ile birlikte.

Not: voltaj değerini arabadaki vitese benzetebiliriz çok yüksek değere çıkmadıkça arttırmak pek iyi olmaz

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı