FX 8300 sisteme OC yapılır mı?

devilseynn

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR3 RAM.
Ekran kartı
RX 550 4 GB
Anakart
Asus M5A75L ddr3
İşlemci
FX 8300
Selam özelliklerini verdiğim sisteme overclock yapabilir miyim? Nasıl yaparım? Yaptığım da bir zararı olur mu? Bir de yaptığımda yüksek performans artışı mı olur? Overclock hakkında hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok mutlu olurum yüksek performans almak istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

Hocam sistem güncel değil alacağınız fark hissedilmeyebilir bile. AMD FX serisi maalesef oyun konusunda çok zayıf. Ben FX 8350 kullanmıştım sürekli stutter, teklemeler yaşardım hiç memnun değildim. Tek çekirdek performansı da çok düşük. İsterseniz deneyin ama söylediğiniz gibi yüksek bir fark alacağınız sanmıyorum.

Zarar konusuna gelirsek bunu kimse bilemez düzgün ve stabil yapılan bir overclock zarar vermeyebilir. Bu da eldeki malzeme kalitesi de önemli yani iyi bir anakart ve bileşenler ile iyi soğutma ile alakalı bir durum. Mesela 8350 işlemciniz stok soğutucu ise yapmanız zor çünkü kendi soğutucusu çok yetersiz. Bu sistemede artık para harcamaya değmez kenara koyup yeni bir sisteme yavaş yavaş parça toplayarak geçmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı