FX 8320 GTX 970 Sistem Düşük CPU-GPU Kullanım Sorunu

Lady Maria

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar çoğu oyunda bu sıkıntım var GPU %99 olmuyor, hep %40-50 civarı. CPU da %50 civarı ve bu da oyunlarda düşük FPS almama sebep oluyor. Dark Souls 3 yükledim, GPU %50 kullanıyor. Low-Ultra arasında değişen bir şey yok, aynı FPS'yi alıyorum.
  • FX 8320 4 GHz
  • GTX 970
  • 8 GB RAM
  • Windows 7

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim aynısı bende de var. Amd çok dandik bir firma bir şeyi becermiyolar sanırsam benim de işlemciden kaynaklanıyor 8350 var bende de.

Nerden anladım derseniz cpu %70'lerden gpu ise %50 %60 civarı vsync aç veya kapat değişen bir şey yok ultra ile low arasında da fark yok amd işlemci işini bıraksın yoksa başı çok ağrır.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci darboğazı olsaydı cpu kullanımı %100 gpu kullanımı %50 filan olurdu.

Makinanda darboğaz olduğu doğrudur. Üstelik hem işlemcinin hem ekran kartının verimli çalışmasını engelleyen bir darboğaz.

Ctrl + alt + del yapıp performans sekmesinden oyun oynarken kaynakları bir izle bakalım. Ram, ağ ve hdd kullanımı nasıl.

Makinanda darboğaz olduğu doğrudur. Üstelik hem işlemcinin hem ekran kartının verimli çalışmasını engelleyen bir darboğaz.

Ctrl + alt + del yapıp performans sekmesinden oyun oynarken kaynakları bir izle bakalım. Ram, ağ ve hdd kullanımı nasıl.
Dediklerini yapıp sana döneceğim.

Doğru söylüyor. Eğer işlemci darboğazı olsaydı CPU kullanımı %100 civarında olurdu. Başka bileşenleri darboğaz yapıyor olmalı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı