Fx 8320 ve R9 280X Sistemde donma sorunu

sait.jobs

Kilopat
Katılım
5 Nisan 2014
Mesajlar
394
Çözümler
3
Yer
Ankara/Kalecik
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Software Builder
Herkese merhabalar. Sistemimi ilk topladığımda sıkıntısız bir şekilde çalışıyordu. Fakat şimdi pek fazla sıkıntı yaratıyor. Yarattığı sıkıntıların başlarında sistem çalışırken ansızın mavi ekran gelmesi ve HDD' leri sistemi yeniden başlatınca görmemesi ( sistemin elektriğini kökten kapatıp açınca düzeliyor. ) , ve sistemin durduk yere kilitlenmesi ( sistem açıkken ansızın kilitleniyor ve bir şeye 10-20 defa tıklayınca zor açılıyor ve buna ek olarak işlemci kullanımı görev yöneticisinde kilitlendiği esnada 80% - 85% gibi kullanıldığı görünüyor. )
NOT: Bilgisayara bu olaylar yüzünden( belki virüs bulaşmıştır düşüncesiyle ) format attım. Fakat ne var ki yine düzelmedi sizce ne yapmalıyım.

NOT: Daha önceden de "minidupm" klasörünün içerisindeki dosyaları technopat' da konu açıp göndermiştim ve ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı olduğunu bildirmişlerdi. Fakat yeni ekran kartı aldım ve sıkıntım yine düzelmedi. HDD ile ilgili olabilir deyip yeni bir HDD taktım, sonuç yine aynı.
Sistem özellikleri:

  1. Asus M5A97 le r2.0 anakart
  2. G-skill ripjaws 1600MHz 4 gb + Kingstone hyper x 1600 MHz 4 gb ram
  3. Sapphire r9 280x Tri-x O.C ekran kartı
  4. Amd fx8320 işlemci
  5. WD 64mb caviar blue 1tb + Samsung 32mb 500 gb Sabit disk
 
Sorunun harddisk den olmadığını arkadaş belirtmiş. Benim tahminimce sıkıntı belleklerde. Kit olmayan belleklerde genelde böyle sorunlara rastlanır. Belleğin birini çıkarıp denerseniz iyice bir sonuca varırız.
Her iki belleği de teker teker denedim. Sorun düzelmedi.

Aynı sorun bende de vardı. Aynı derken gerçekten neredeyse bire bir aynı. Tek fark ben de mavi ekran verdikten sonra minidump da yoktu. PC çalışırken bir anda donuyor, 5-10 saniye sonra da mavi ekran veriyordu. SATA kablosunu çıkarıp tekrar takmadan da BIOS üzerinden HDD görünmüyordu. Daha sonraları SATA kablosunu değiştirip yeni bir HDD alarak sorunu çözdüm. Hatta eski HDD'deki windows dahil bütün verileri yenisini klonlamıştım. Sorunun bence hala ya HDD'de, ya da anakartın SATA girişlerinde.
Bende de aynı sıkıntılar var. Sistem açılırken bir hata veriyor, bios' a giriyorum fakat HDD görünmüyor. Zaten ben bu HDD' yi de eskisi bu hatanın aynını verdiği için almıştım. Fakat ne var ki bunda da aynı sorunlarla karşı karşıyayım.
 
Fx 8320 De Sıkıntı hepsinde sende degil sadece. Hdd veya Ramlarda Degil İşlemci üretim hatası var. Bende 8320 kullanıyorum aşırı ısınma sıkıntısı , en ufak bir program metin belgesi vs gibi işlemlerde işlemci ananında %90 lara cıkabiliyor buda işimleci ısınmasını yol acıyor. Film izlerken mavi ekran oyun oynarken mavi ekran her durumda mavi ekran alabiliyorsunuz ve de bilgilerinizi kaybedebiliyorsunuz. Yüklü olan oyunu tekrar tekrar indirdim bu sıkıntıdan dolayı ve En son işlemciyi garantiye gönderdim sıfır işlemci geldi sıkıntı işlemci yollarındaymış . Ve yeni gelen işlemcide ondan farkı yok. İkizi gelmiş diyebilirim aynı sıkıntılar devam ediyor.

Şimdi 2. işlemcimi garantiye mi göndereyim iade mi istiyeyim bilemiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı