Anakartım OC destekliyor mu bilmiyorum onu nereden öğrenebilirim? MSI 970 Gaming (MS-7693)
Model anakartına sahibim Ayrıca üstte de belirttiğim gibi BİOS' dan OC açtım fakat yine İşlemci hızım aynı.
@Yusuf Can
Biraz araştırdım da sorunumla ilgili konu var mı diye siz bulmuşsunuz sanırım sorunlarımız aynı mı acaba sizin orada gösterdiğiniz ayarları yapsam bir sıkıntı çıkar mı ?
Sorunu hallettim biostan smart protection tarzı bir şey vardı onu kapattım düzeltebildim Fakat zahmet olmazsa birşey daha soracaktım arkadaşlara sorduğumda GHz nin 3.40 ile 3.60 arası oynadığını söylüyorlardı Fakat bende öyle birbirine yakın sayılar arası değil 3.20 GHz ile 4.00 GHz arası oynuyor o sıkıntı olur mu ha birde 4.00 GHz kadar destekleyen işlemcim vardı OC ile 4.20 ye çıkıyordu görev yöneticisinden izlediğimde arada 4.10 a felan çıkıyor 1 2 saniyeliğine OC açık olmadığı halde o da sıkıntı olur mu cevaplarsan sevinirim
Son olarak hocam kusura bakmayın öncelikle çok yordum sizi de işlemci hızı düzelince haliyle sıcaklıkta da artış oldu 20 dakikalık test sonucu bu değerleri aldım normal midir sizce ?
kardeşim bendede aynı sorun var işlemci 1.36 sabit çalışıyor işlemci hıızı 4.ghz bende amd fx 8350 işlemci kullanmaktayım format attıktaan sonra bu hale geldi