FX-8350 İşlemci Hız Sorunu

Yani pek anlamam ama anakarttan OC yaptığıma göre destekliyordur galiba.

Ayrıca dediğiniz gibi bir uygulamaya daha bakıyordum, Benchmark testi için bir uygulama buldum videoda Benchmark yaptığında kullanım %95 kadar çıkıyordu fakat bende kullanım %5'den %35 civarına çıktı ve hızım hala 1.36 GHz.

Şu an işlemciniz 4.0 GHz'de gözüküyor bilgisayarınızda engel koyan bir program var mı? Ya da format atıp Windows'u yeniden kurmayı deneyebilirisiniz.

Şu an işlemciniz 4.0 GHz'de gözüküyor bilgisayarınızda engel koyan bir program var mı? Ya da format atıp Windows'u yeniden kurmayı deneyebilirisiniz.
Denemiştim 5 6 ay önce kadar fakat düzelmemişti Engel programı da yok antivirüs programı kullanmam internetten de oyun falan indirmem işlemci 4.0 GHz desteklese de hep 1.36 da çalışıyor

Denemiştim 5 6 ay önce kadar fakat düzelmemişti engel programı da yok antivirüs programı kullanmam internetten de oyun falan indirmem işlemci 4.0 GHz desteklese de hep 1.36'da çalışıyor.

O zaman OC denemek lazım. Anakartın OC destekli olduğuna emin ol ekran kartınada yapmak istersen onunda OC destekli olduğuna emin ol aman sakın fazla kaçırma OC'yi vallaha PC yanar :D.

O zaman OC denemek lazım. Anakartın OC destekli olduğuna emin ol ekran kartınada yapmak istersen onunda OC destekli olduğuna emin ol aman sakın fazla kaçırma OC'yi vallaha PC yanar :D.
Anakartım OC destekliyor mu bilmiyorum onu nereden öğrenebilirim? MSI 970 Gaming (MS-7693)
Model anakartına sahibim Ayrıca üstte de belirttiğim gibi BİOS' dan OC açtım fakat yine İşlemci hızım aynı.
@Yusuf Can
Biraz araştırdım da sorunumla ilgili konu var mı diye siz bulmuşsunuz sanırım sorunlarımız aynı mı acaba sizin orada gösterdiğiniz ayarları yapsam bir sıkıntı çıkar mı ?
Sorunu hallettim biostan smart protection tarzı bir şey vardı onu kapattım düzeltebildim Fakat zahmet olmazsa birşey daha soracaktım arkadaşlara sorduğumda GHz nin 3.40 ile 3.60 arası oynadığını söylüyorlardı Fakat bende öyle birbirine yakın sayılar arası değil 3.20 GHz ile 4.00 GHz arası oynuyor o sıkıntı olur mu ha birde 4.00 GHz kadar destekleyen işlemcim vardı OC ile 4.20 ye çıkıyordu görev yöneticisinden izlediğimde arada 4.10 a felan çıkıyor 1 2 saniyeliğine OC açık olmadığı halde o da sıkıntı olur mu cevaplarsan sevinirim 😀
Son olarak hocam kusura bakmayın öncelikle çok yordum sizi de işlemci hızı düzelince haliyle sıcaklıkta da artış oldu 20 dakikalık test sonucu bu değerleri aldım normal midir sizce ?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (75).png
    Ekran Görüntüsü (75).png
    42,4 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran Görüntüsü (76).png
    Ekran Görüntüsü (76).png
    49,6 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Anakartım OC destekliyor mu bilmiyorum onu nereden öğrenebilirim? MSI 970 Gaming (MS-7693)
Model anakartına sahibim Ayrıca üstte de belirttiğim gibi BİOS' dan OC açtım fakat yine İşlemci hızım aynı.
@Yusuf Can
Biraz araştırdım da sorunumla ilgili konu var mı diye siz bulmuşsunuz sanırım sorunlarımız aynı mı acaba sizin orada gösterdiğiniz ayarları yapsam bir sıkıntı çıkar mı ?

Sorunu hallettim biostan smart protection tarzı bir şey vardı onu kapattım düzeltebildim Fakat zahmet olmazsa birşey daha soracaktım arkadaşlara sorduğumda GHz nin 3.40 ile 3.60 arası oynadığını söylüyorlardı Fakat bende öyle birbirine yakın sayılar arası değil 3.20 GHz ile 4.00 GHz arası oynuyor o sıkıntı olur mu ha birde 4.00 GHz kadar destekleyen işlemcim vardı OC ile 4.20 ye çıkıyordu görev yöneticisinden izlediğimde arada 4.10 a felan çıkıyor 1 2 saniyeliğine OC açık olmadığı halde o da sıkıntı olur mu cevaplarsan sevinirim 😀

Son olarak hocam kusura bakmayın öncelikle çok yordum sizi de işlemci hızı düzelince haliyle sıcaklıkta da artış oldu 20 dakikalık test sonucu bu değerleri aldım normal midir sizce ?
kardeşim bendede aynı sorun var işlemci 1.36 sabit çalışıyor işlemci hıızı 4.ghz bende amd fx 8350 işlemci kullanmaktayım format attıktaan sonra bu hale geldi
kardeşim bendede aynı sorun var işlemci hızı 4.ghz ama gorev yoneticisnden performasnda 1.36 çalışıyor oyunlarda flan kasıor bende fx 8350 kullanıyorum format attıktan sonra boyle oldu ne yapmalıyım

Son düzenleme:
MSI 970 Gaming(MS-7693
anakartın nedir
sorunu hallettim biostan smart protection tarzı bir şey vardı onu kapattım düzeltebildim demişsin kardeşim bende baktım bulamadım
sorunu hallettim biostan smart protection tarzı bir şey vardı onu kapattım düzeltebildim demişsin kardeşim bende baktım bulamadım
sorun düzeldi teşekkürler
Bende de aynı hata oldu ve çok ugraştım yapamadım en son satmak zorunda kalmıştım.
cpu smart protection kapatınca pc açıldıktan sonra kapatıyor kendını

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı