FX-8350 sistem oyunlarda ani FPS düşükleri

İşletim sistemi
Windows 10

Utku1826

Centipat
Katılım
3 Temmuz 2020
Mesajlar
6
Oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyorum AMD FX-8350 ve 1060 ekran kartı kullanıyorum. Gayet net 144 FPS çalışan Valorant bir anda 50 40 FPS'lere düşüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM Kaç GB? Soğutucu stok mu? Afterburner yardımı ile sıcaklık ve kullanım değerlerini belirtin.
Ben sıcaklığa bir tık daha yakınım ama değerlerden sonra kesinleştirebiliriz.
 
RAM kaç GB? Soğutucu stok mu? Afterburner yardımı ile sıcaklık ve kullanım değerlerini belirtin.
Ben sıcaklığa bir tık daha yakınım ama değerlerden sonra kesinleştirebiliriz.

RAM 16 GB soğutucum stok. Şu anda şunu fark ettim görev yöneticisinde. Sıcaklık değerleri ise resimdeki gibi kendim son 1 ayda maksimum 75 derece gördüm. Bu arada FPS düşüşlerinin yaşandığı an tam olarak CPU'nun düştüğü ana denk geldi.
 

Dosya Ekleri

  • Neden.JPG
    Neden.JPG
    247,3 KB · Görüntüleme: 30
  • Sıcaklık.JPG
    Sıcaklık.JPG
    99,4 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
RAM 16 GB soğutucum stok. Şu anda şunu fark ettim görev yöneticisinde böyle bir şey fark ettim. Sıcaklık değerleri ise resimdeki gibi kendim son 1 ayda maksimum 75 derece gördüm. Bu arada FPS düşüşlerinin yaşandığı an tam olarak CPU'nun düştüğü ana denk geldi.
Isı sensörleri bozuk olmasın? Isınmasa CPU frekansını düşürmez. Sanırım darboğaz oluyor, GPU %30 kullanılıyor, ayarları yükseltmeyi deneyebilirsiniz, darboğazdan pek anlamıyorum fakat en azından ekran kartını kullanır oyun, her ne kadar işlemci bazlı bir oyun olsa bile. Ek olarak bir şey ekleyeyim, stok soğutucu ile FX serisini pek önermiyorlar. Bu arada oyun içi değerlere Afterburner yardımı ile bakmanızı öneririm.
 

Geri
Yukarı