FX 8350 ve RX 480 oyun performansı sorunu

Halit57

Hectopat
Daha fazla  
  • FX8350
  • ASUS RX 480 4 GB
  • GS.Kıll 8 GB 1866 MHz RAM
  • ASUS M5A97 R2.0 anakart
  • Cooler Master HAF 912 Advenced
  • 750 Watt PSU
Oyunlarda GPU %100 çalışmıyor, sıcaklıklar normal .CPU kullanımı %40-50 falan görünüyor örneğin GTA V'de ayarları ultrada MSAA kapalı.
Vsync yarım açık 37 FPS sabit ayarı en düşüğe de alsam yine sabit Vsync kapatınca 60-70 gidiyor ama GPU birden %10'lara hatta 0'ı görüyorum düşüyor ve kasıyor. Dün Metro Exodus yükledim yine FPS 30'u geçmiyor yüksek ayarlarda en düşüğe alıyorum yine 30 ama çatışma sahnelerinde oynanmaz hale geliyor. RAM'den desek kullanımı 4-5 GB darboğaz yapmıyor gördüğüm kadarıyla. Bu tür konuları araştırdım başka yaşayanlarda var ama çözüm yok. Isınma sorunu yok ekran kartı 60-65 normal işlemcide 50 falan extra soğutucu var tabi. Bir arkadaşımız aynı sorunu yaşamış BIOS'dan AMD power saving modunu iptal etmiş ve AMD turbo'yu etkinleştirip sorunu çözdüğünü yazmış bende denedim olmadı. Sorun devam ediyor. Ayrıca nedense ilk defa RAM'leri 1439 MHz'da çalışırken gördüm ayarlarda ne 1600 ne de 1866 MHz vardı 1749'du galiba onu seçtim şu an öyle çalışıyor. Sistem Windows 8.1 güncel, oyunlar güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz RX 480 için yeterli bir işlemci değil. Bu tip sorunlar yaşamanız doğal. Güncel mimarilere geçiş yapmalısınız.

Bios sıfırlayın, D.O.C.P ile ram frekansını değiştirin. Windows 10 işletim sistemi kullanın. Amd'nin 18.6.1 sürücüsünü deneyin. Fx6350, rx580 8gb ekran kartı, 1600 mhz 16gb ram, Asus m5a99x evo r2.0 ile sorunsuz kullanıyorum.
Docp için gerekli bilgi;

Yorumlarınız için teşekkürler. Az önce farklı bişey denedim. GTA V'de ayarları en üste aldım ve vsync'yi yarım değil tam yaptım 37 olan fps vsync'yi tam yapmamla 60-68 arası oldu ve GPU kullanım %100'lere çıktı 99-100. Metro'ya girdiğimde yine vsync'yi yarım değil tam yaptım ve fps 47-50'lere çıktı yani ayarları arttırdıkça fps çoğaldı anlamadım. Ancak Metro Exodus'da sıcaklık 66'lara geldiğinde 1300 MHZ'da çalışıyorken kart 1100-1250 arası çalışmaya başladı ve tekrar GPU düşmelere başladı.
@Recep Baltaş Hocam sizde bakar mısınız. GTA V gibi testlerinizi izledim sizdede hep GPU kullanımı %99-100 idi. Sıcaklık GPU kullanımını düşürür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı