FX-8350 ve RX480 darboğaz

nuso27

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçende de konu açmıştım ama ceza nedeniyle cevap yazamadım uzun süre konuya da cevap gelmemiş zaten.

Asus Strix RX480 8 GB ekran kartı almıştım ilk başta acayip FPS sorunu yaşıyordum format attım düzeldi biraz ama biraz. Önce sistemimi yazayım:
  • -FX8350 (4.5 GHz OC yaptım, yapmadığımda da aynı sorun vardı.)
  • -M5A99 anakart
  • -8 GB 1333 MHz RAM
  • -750W güç kaynağı (Haf912 kasa ile birlikte geliyor)
Format attım, güncel driver yükledim, sıcaklık sorunum yok, kasa temiz. GPU kullanımı %100 olmuyor sürekli bir takılma var. GTA5'de araba süreyim azıcık hemen bir titreme kasma başlıyor FPS düzenli. BF1'de de aynı şekilde. Mesela BF1 de CPU kullanımı %69 GPU %51, GPU %93 CPU %79.

İşlemci sıcaklığınız hangi düzeyde? Nasıl bir soğutucu kullanıyorsunuz. İşlemci sıcaklığı olması gerekenden yüksekse frekans kesilir ve işlemciden tam verim alamazsınız. Dolayısıyla ekran kartından da.
Sıcaklık konusunda bi sıkıntım yok ekran kartı ve işlemci 70 dereceyi bile bulmuyor, ekran kartında zaten 3 fan çalışıyor, kasada toplam 4 fan.

Peki bu düşme anındaki sıcaklık değerleri nelerdir? Ayrıca eğer yeterli soğutma sağlanamıyorsa işlemci 90 derece olacak değil. Yetersiz soğutmadan olabilir çünkü ben de aynı sorunu yaşamıştım.

Tabi ki haklısınız fakat sıcaklık değerlerim genelde sabit işlemcim nadiren 60'a çıkıyor genelde 55 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı