Çözüm FX-9590 Kapanma Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
FX-9590, aşırı yüksek TDP değeri (220W) dolayısı ile her anakartın desteklediği bir işlemci değil. Bu bağlamda kapanma sorunlarına yol açabilir.

Bu sorunlar her ne kadar ısınma gibi gözükse de genelde voltaj eksikliğidir.

990FXA-UD5 Rev 1.0 anakart bu işlemi için destek sunmamakta. Rev 3.0 kullanılması ve BIOS sürümünün de Beta sürüm olan FCh yapılması gerekmekte.

Bunlara ek olarak 6 adet ısı borusu olan iyi bir soğutucunun kullanılması da bu işlemci ile ısınma sorunları yaşamamak için iyi bir tercih.

Tüm bunlara rağmen kapanma sorunu devam ediyorsa işlemci voltajı 1.5V yapılıp bir de bu şekilde denenmeli.

ASUS M5A99FX PRO R2.0 da bu işlemciye destek veren bir başka anakart. Öte yandan BIOS sürümü en son sürüme güncellenmeli ve yine kapanma durumlarına karşın işlemci voltajı 1.5V yapılabilir.

Tavsiye ettiğimiz anakartlar:
  • Asus Crosshair V Formula-Z
  • Asus M5A99FX PRO R2.0
  • Asus Sabertooth 990FX R2.0
  • MSI 990FXA-GD80V2

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,

Msi 990FXA Gaming anakartım var ve üzerinde FX 9590 işlemci var bende de aynı kapanma sorunu oluşuyordu,
Recep Beyin dediği gibi 1.5V yaptım sorun bir nebze çözüldü 1.5700V'a aldığımda ise tekrar kapanma sorunu yaşamadım.
Bu işlemi MSİ Command Center aracılığı ile yaptım ama bilgisayarı her açtığımda tekrarlamam gerekiyor bunu BİOS ekranından kalıcı bir şekilde ayarlayabilir miyim bu anakart modelinde biraz uğraştım ama yapamadım CPU Voltaj değerlerinin olduğu yer pasif durumda nasıl aktif edip değiştirebilirim ?

Şimdiden teşekkürler.

Evet bios üzerinden yapmanız mümkün. Ben sorunu işlemci hertzini sınırlayarak çözdüm.(Aynı anakarta sahibim). İşlemci hızını bios üzerinden 5Ghz'den 3Ghz'ye düşürdüm.

Ben işlemci hızını düşürmeden CPU Voltajını yükseltmek istiyom bilgisayarı açıp Msi command center'den 1.5700 yapınca kilitlenme olmuyor ama bunu her açtıgımda yapmam gerekiyor. Ben de bunu BIOS'tan yapmak istiyorum ama oradaki voltaj yeri kilitli ben onun kilidini açıp oradan degiştirmek istiyorum ama yapamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
SS alıp atmak isterdim ama bilgisayarın açılması çok uzun sürüyor. Bu yüzden bilgisayarım hep hazırda beklet modunda. Biraz karıştırırsanız bulacağınızı düşünyorum.

Bilgisayarımda SSD yok maalesef. Bilgisayarımı kapatamıyorum. Açılıp kendine gelmesi yarım saati geçiyor. Yarın bilgisayarımı kapatmayı planlıyorum. Yarın büyük ihtimalle buraya nasıl yapılacağını screenshot çekip atacağım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı