FX 9590 Sistemde Takılma Sorunu

Jhedi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar. Aylardır çözümünü bulamadığım bir konu için sizden yardım bekliyorum.

Bilgisayar bir anda takılıp kalıyor o an ekranda ne varsa kalıyor öyle, mouse oynamıyor klavye işlevsiz reset atmak zorunda kalıyorum. Bilgisayar kapanmıyor da takıldığı anda ekranda ne varsa resim gibi kalıyor önümde. Ne siyah ekran geliyor ne başka bir hata alıyorum PC kapanmıyor donup kalıyor sadece. Nette araştırdım bir türlü çözüm bulamadım sorun nedir siz yardımcı olabilir misiniz?

Bilgisayarım daha yeni toplama bir bilgisayar. Aldığım malzemeleri tek tek yazıyorum aşağıya;

İşlemci: AMD FX 9590 X8 4.7 GHz 16MB AM3+
Anakart: Gigabyte 990fxa-ud3
Ram: Kingston HyperX Fury 8GB 1866MHz DDR3 Ram
Ekran Kartı: MSI R7 370 GAMING 4G 4GB 256Bit GDDR5
Sabit Disk: Toshiba 500 GB 7200 RPM 32MB SATA3
Güç Kaynağı: Zalman ZM700-GLX 700W Güç Kaynağı 80+ Bronz

Ekstra olarak
Thermaltake Frio Extreme CPU Soğutucusu
Samsung SSD Disk

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD fanboyu değilim hatta sevmemde...
Ama sizin yeriniz de olsam şuan her ne kadar bütçe önemli değil desenizde o gereksiz masrafa hiç girmezdim...
AMD hakkında her ne kadar bilgim olmasa da 220w TDP değerine sahip Fx9590'ı satıp 95w TDP değerine sahip FX8300 gibi gayet performanslı bir işlemci alırdım üste paranız artabilir veya kafa kafaya olabilir.
Fx8300 ve ekran kartınızla güncel bütün oyunları oynayabileceğinizi düşünüyorum.
Çünkü akı karası derken o olsun bu olsun derken bir dünya gereksiz masraf yapacaksınız.
İntel'e geçme gibi bir düşünceniz varsa da şuan ki sisteminiz sizi bir sonraki nesil işlemci ve ekran kartlarına kadar idare edecektir.İşte o zaman tamamen emekliye ayırırdım.:)

Dediğiniz gibi bu sorunu ortadan kaldırabilecek bir amd işlemci varsa bilgisayarıma uyan onu alsam daha iyi olabilir. Çünkü pcyi toplayalı daha 3 ay oldu. Çok gereksiz masraf olacak.

Bu sorunu çözebilecek bir amd işlemci almak istesem güzel performanslı bir amd işlemci önerebilir misiniz? Bunun kadar olmasa da aratmaz diyebileceğiniz bir işlemci?

Bilgisayarda sadece oyun oynuyorum bu arada..

Birde şöyle bir ayar yapmamı söylediler, güç seçeneklerinde gelişmiş kısmında işlemci en yüksek kullanım gibi bir ayar vardı onu %100 iken %75e yaptım. Faydası olur mu sizce?

Önce işlemciniz üzerinde bütün yolları deneyin benim bilgim malesef yok aklıma gelen tek şey voltaj düşürme oldu. Stabiliteyi sağlayamazsanız FX8300 olabilir.
Fx8350 performansını yakaladığı söyleniyor kullanıcılar tarafından..
Az ısınıyor ve TDP değeri gerçekten düşük.Sorununuz işlemciden kaynaklanıyorsa çözülecektir ki bunda çoğu arkadaşımızda hemfikir.
En azından cebinizden masraf yapmadan hala performanslı bir sisteme sahip olacaksınız.
Yani eski sistemim olan G6950 -9800GT ikilisinde bile GTA5 yüklü sizin sisteminiz bunun yanında çok çok performanslı:)
İşlemcinizi biraz düşürmenizi tavsiye ediyorum sonuçta AMD'nin en güçlü işlemcisi...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı