FX 9590 Sistemde Takılma Sorunu

Jhedi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar. Aylardır çözümünü bulamadığım bir konu için sizden yardım bekliyorum.

Bilgisayar bir anda takılıp kalıyor o an ekranda ne varsa kalıyor öyle, mouse oynamıyor klavye işlevsiz reset atmak zorunda kalıyorum. Bilgisayar kapanmıyor da takıldığı anda ekranda ne varsa resim gibi kalıyor önümde. Ne siyah ekran geliyor ne başka bir hata alıyorum PC kapanmıyor donup kalıyor sadece. Nette araştırdım bir türlü çözüm bulamadım sorun nedir siz yardımcı olabilir misiniz?

Bilgisayarım daha yeni toplama bir bilgisayar. Aldığım malzemeleri tek tek yazıyorum aşağıya;

İşlemci: AMD FX 9590 X8 4.7 GHz 16MB AM3+
Anakart: Gigabyte 990fxa-ud3
Ram: Kingston HyperX Fury 8GB 1866MHz DDR3 Ram
Ekran Kartı: MSI R7 370 GAMING 4G 4GB 256Bit GDDR5
Sabit Disk: Toshiba 500 GB 7200 RPM 32MB SATA3
Güç Kaynağı: Zalman ZM700-GLX 700W Güç Kaynağı 80+ Bronz

Ekstra olarak
Thermaltake Frio Extreme CPU Soğutucusu
Samsung SSD Disk

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer anakart ve işlemciyi sadece değiştirmeyi düşünüyorsan ram kalıcaksa yani 1150 pinlik bir sistem toplamak lazım eğer kalmayacaksa en yeni çıkan 1151 pin almak en mantıklısı olur. Ekran kartı her ikisindede çalışır o açıdan bir sorun olmaz ama eğer oyun oynicaksan ve yayın yapmayı da planlıyosan o ekran kartınında değişmesi gerekiyor

Yani o kasayıda elden çıkarabilirseniz ne kadarlık bir bütceniz oluyor bunuda şundan dolayı soruyorum imkanım olsa x kart alırım yazmışsınız ama ona göre tam karar vermek çok zorlaşıyor insanın aklına tabikide bir i7 ve ya titan x gelmiyor değil o yüzden ortalama bir fiyat söylerseniz daha iyi yanıt alabilirsiniz :)

Şimdi sadece anakart ve işlemci için 3000 TLye kadar bütçe ayırsam gelecek ay ekran kartı için de bu kadar ayırabilirim. Ekran kartını biraz erteleyebiliriz işlemci ve anakartı güzel birşey almak için.

Ram kalmasa da olur dediğiniz şekilde daha güzel olacaksa, onuda yenileriz. Ekran kartı da her türlü çalışacaksa biraz bekleyebilir.

Böyle bir şeyin olacağını bilsem hiç bulaşmazdım amd'ye vallahi.

Bütçeniz gayet yeterde artar bile diyebiliriz anakart+ram+işlemci alabilirsiniz ama gerçekten bu duruma düşmenize üzüldüm zaten yeni toplamışsınız aldığınız yere iade edebilirseniz bence etmelisiniz şimdi pc de değilim o yüzden yarın pc parçalarını toplarım bu arada iyi geceler :uyku:

Anakart:
MSI Z170A GAMING M3 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart

Ram:
GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual Kit Ram

İşlemci:
Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci

Bu üçü 2.373 tl ediyor ama bana kalırsa bu ayı r7 370 ile geçirip bir dahaki aya bu işlemciye yakışır daha iyi bir kart almanızı öneririm 980 gibi bir kart 380x ten kat kat daha iyidir.

(Not :isterseniz (bence) işlemciyi i5 6500-6600 gibi bir şey yapabilirsiniz o size kalmış sonuçta türkiyede yaşıyoruz ve para kazanmak o kadar da kolay değil ama dediğiniz gibi video çekicekseniz ve bunları renderlicekseniz tabiki i7 seçilir )

Adam zaten 3000 bu ay 3000 tl de bir dahaki ay alabilirim diyor zaten eski kartını bir ay kullanabilir ve ya r9 390x önermek isterim ama amd biraz sorun çıkardığı için istemeyebilir.

Doğru haklısınız @GamesLoad bu konu altında sistem önerisi doğru olmayabilir. Sabah sistem toplamakla ilgili yeni bir konu açıp sizleri etiketleyeyim.
-----------------
Bu sorunu araştıran arkadaşlar eğer bu başlığa uğrarlar ise anladığım kadarı ile bilgilendireyim.
Büyük ihtimal işlemcimden kaynaklı bir takılma oluyor. Diğer konulara baktığımda da herkesin amd fx işlemci kullandığı görülüyor. Düzeltmek için ilk sayfada arkadaşın önerdiği gibi işlemcinin ghz'i düşürmek işe yarayabilir, ben beceremedim tam olarak.
O yüzden intel'e geçiyorum bu sorundan başka türlü kurtulamayacağım sanırım.

Tekrar bir sorunsuz sistem toplamak için yeni konu açacağım. Yardım eden herkese tek tek teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı