FX 9590 ve R9 390 sistem oyunda donma sorunu

Tigerkitten

Hectopat
Daha fazla  
Genelde oyun oynarken donuyor tamamen, tek çarem hard reset atmak oluyor. Bazen boştayken de donuyor. 1 senelik PC ve her parçanın hala garantisi var fakat sorunun hangi parçada olduğunu bir türlü saptayamadım. Belki de buildimde bir sorun vardır. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

• İşlemci: AMD FX9590 Soket AM3+ 4.7Ghz 16MB 220W 8 Çekirdek Su soğutmalı
  • Anakart: Asus M5A99FX PRO R2.0 AMD 990FX/SB950 DDR3 2133 MHZ(O.C.)
  • Ekran Kartı: MSI R9 390 GAMING 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12
  • Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL11 Siyah soğutuculu
  • Kasa: XIGMATEK TALON BLACK EDITION VECTOR 80PLUS 750W MidT
  • SSD: OCZ 240GB TRION 100

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi afterburner ile donmanın en çok olduğu zamanlarda sıcaklıkları kontrol edin. O işlemci kalorifer niyetine kullanılan bir işlemci çünkü.
Hocam sıcaklıkları kontrol ettim, işlemci en fazla 58 dereceyi, ekran kartı ise en fazla 82 derece gördü. Ekran kartının fanları zaten 62 dereceyi görünce başlıyor dönmeye. Default ayarlarda kullanıyorum, çünkü modifiye edersem garantiden çıkıyor malesef. Donmaların en çok olduğu zamanlar dediğiniz zaten oyun oynarken random şekilde oluyor. Bazen 5 dakikada donuyor, bazen 3-4 saat sonra. Ayrıca oyunun grafiği ile de pek bağımlı bir durum değil anladığım kadarıyla. Şöyle ki, Ark: Survival Evolved oynarken de donuyor, Sacred Gold oynarken de, CS:GO oynarken de.

Bu işlemcilerin bazı anakartla yeterli voltaj veremediği için donduğunu hatırlıyorum. Forumda vardı böyle bir konu anakart değişince düzelmişti sorun.

Bu işlemcilerin bazı anakartla yeterli voltaj veremediği için donduğunu hatırlıyorum. Forumda vardı böyle bir konu anakart değişince düzelmişti sorun.
Ben pcyi toplarken vatanda yardımcı olan arkadaş ilk seçtiğim anakartın voltajının yeterli olmadığını söylemişti, sonra bu anakart ile değiştirildi. Dediğiniz gibi sorunun çözümü bu olabilir gerçekten de, ben bir bakınayım o anakartlara. Teşekkürler.

İşlemciden kurtulabiliyorsanız elinizden geleni yapın.

FX8350, FX serisinin en düzgün işlemcisi. Oda kötünün iyisi. RYZEN öneririm fakat anakart ve ram de değişmek zorunda.
1 sene oldu dediğim gibi, vatandan bütün parçalar. Gittiğimde sorarım fakat, ürün farkını alıp değiştirirler mi ki acaba parçaları? Pek olası gibi de gelmiyor kulağıma ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…