Genelde oyun oynarken donuyor tamamen, tek çarem hard reset atmak oluyor. Bazen boştayken de donuyor. 1 senelik PC ve her parçanın hala garantisi var fakat sorunun hangi parçada olduğunu bir türlü saptayamadım. Belki de buildimde bir sorun vardır. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Hocam sıcaklıkları kontrol ettim, işlemci en fazla 58 dereceyi, ekran kartı ise en fazla 82 derece gördü. Ekran kartının fanları zaten 62 dereceyi görünce başlıyor dönmeye. Default ayarlarda kullanıyorum, çünkü modifiye edersem garantiden çıkıyor malesef. Donmaların en çok olduğu zamanlar dediğiniz zaten oyun oynarken random şekilde oluyor. Bazen 5 dakikada donuyor, bazen 3-4 saat sonra. Ayrıca oyunun grafiği ile de pek bağımlı bir durum değil anladığım kadarıyla. Şöyle ki, Ark: Survival Evolved oynarken de donuyor, Sacred Gold oynarken de, CS:GO oynarken de.
Ben pcyi toplarken vatanda yardımcı olan arkadaş ilk seçtiğim anakartın voltajının yeterli olmadığını söylemişti, sonra bu anakart ile değiştirildi. Dediğiniz gibi sorunun çözümü bu olabilir gerçekten de, ben bir bakınayım o anakartlara. Teşekkürler.
Ben pcyi toplarken vatanda yardımcı olan arkadaş ilk seçtiğim anakartın voltajının yeterli olmadığını söylemişti, sonra bu anakart ile değiştirildi. Dediğiniz gibi sorunun çözümü bu olabilir gerçekten de, ben bir bakınayım o anakartlara. Teşekkürler.
1 sene oldu dediğim gibi, vatandan bütün parçalar. Gittiğimde sorarım fakat, ürün farkını alıp değiştirirler mi ki acaba parçaları? Pek olası gibi de gelmiyor kulağıma ama