FX 9590 ve R9 390x Sistem

image.jpeg
image.jpeg

Birkaç yıldır intel i7 serilerini kullandıktan sonra sıkılıp eski aşkımız olan AMD ye yöneldim.

İn win 805c iear
Msı gaming 990fx
Amd fx 9590 5.0 ghz oc
16gb 2400 mhz Corsair vengeance
240 ssd kingston
3 tb hdd
Msi R9 390x 8gb
Cooler master neptun 240 sıvı soğutma
750 w cooler master g750m

Sistemi toplayıp son şekline sokup temiz bir şekilde oynamaya başlıyorum. Ama tek birşey söyleyeyim oda herşey ultrada mükemmel ve akıcı. Devamı gelecek...

Son düzenleyen: Moderatör:
Başetmek derken tek amaç oyun ve internet hatta renderede müsait olduğu sürece sorun yok. Rog G751 in yanına birde msi canavarı iyi olur dedim. Benim yaşıtlarım amd ye ayrı bir sevgi ve ilgi besler ama tabi amaç kıyas değil En üst amd konfigürasyonunu yapmaktı... Uyarı için sağol ;)
İ7'den FX 9590'e geçmek hayal kırıklığıyla sonuçlanır. İ7 işlemcilere AMD tarafında baş edecek işlemci yok maalesef.

Hocam hayırlı uğurlu olsun da i7 işlemciden artık ölü bir soket olan AM3+ işlemciye geçmek çok mantıksız olmuş. FX 4 yıllık platform öldü artık. Ayrıca güç tüketimi ve soğutmasıyla uğraşacaksınız, performansı da iyi değil o işlemcinin pek. Bende FX 8370E kullanmıştım 1 yıl kadar ama nefret etmiştim. Tek çekirdek performansı vasat.

Hocam hayırlı uğurlu olsun da i7 işlemciden artık ölü bir soket olan AM3+ işlemciye geçmek çok mantıksız olmuş. FX 4 yıllık platform öldü artık. Ayrıca güç tüketimi ve soğutmasıyla uğraşacaksınız, performansı da iyi değil o işlemcinin pek. Bende FX 8370E kullanmıştım 1 yıl kadar ama nefret etmiştim. Tek çekirdek performansı vasat.
E serisi belli değerlerin üzerine zaten çıkamaz. Ancak bu seri iyi iş görüyor. Tşk...

E serisi belli değerlerin üzerine zaten çıkamaz. Ancak bu seri iyi iş görüyor. Tşk...
FX 8120 kullanan bir moderatör var sitede oda nefret ediyor. :) FX işlemcilerin tek çekirdek performansı, ısısı ve güç tüketimi iyi olsa geçerdi Intel'i. Ben 4460 kullanıyorum son derece memnunum. 9590 bence en gereksiz işlemci çünkü 220W tüketiyor, ısınıyor ve iyi performans veremiyor fazla. Neyse almışsınız bir kere yapacak birşey yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı