FX 9590 ve R9 390x Sistem

image.jpeg
image.jpeg

Birkaç yıldır intel i7 serilerini kullandıktan sonra sıkılıp eski aşkımız olan AMD ye yöneldim.

İn win 805c iear
Msı gaming 990fx
Amd fx 9590 5.0 ghz oc
16gb 2400 mhz Corsair vengeance
240 ssd kingston
3 tb hdd
Msi R9 390x 8gb
Cooler master neptun 240 sıvı soğutma
750 w cooler master g750m

Sistemi toplayıp son şekline sokup temiz bir şekilde oynamaya başlıyorum. Ama tek birşey söyleyeyim oda herşey ultrada mükemmel ve akıcı. Devamı gelecek...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş çok beğendim sistemini. Şu intelden Amd' ye geçmek attan eşşeğe binmek gibi bir şey muhabbeti sıktı. Amd hakkında yapılan yorumların çoğunun subjektif olduğunu düşünüyorum. R9 390x performansını merak ediyorum bu arada. Tekrardan hayırlı olsun kardeşim.
Öncelikle teşekkürler. Seninde dediğin şeyden bende çok sıkılıyorum. Şu tek çekirdek çift çekirdek nm değerleri derken herkes usta donanımcı oldu. Kaldıki ben 18 senedir bu işin içindeyim. En az 30 farklı bilgisayar kullandım. Halihazırda Asus rog g751 var ama Amd sistemini bayadır özlemişim. Sana tek diyeceğim oyunların tümü ultrada üst düzey oynanıyor. Ve bu intel takıntısı Türkiyemizin başına örülmüş mükemmel bir satış kurnazlığıdır. Yoksa ne yapacaksın 22 nm 14 nm . Enerji tasarrufuna dikkat edecek adam bu tarz bilgisayar kurmaz zaten. Neyse dediğim gibi teşekkürler değerli yorumun için...

Sonunda benim gibi düşünen birini buldum AMD aşktır. Herkes bana i3 4160 önerirken ben Athlon X4 860K aldım. İşlemcinin performansı da gayet iyi nedir bu AMD düşmanlığı ülkedeki anlamıyorum.
Evet belki daha kaliteli İntel ama 400 küsür para verip i3 alıcakken 300 liraya 860K alırım. Hatta hepsiburada'nın yanlışlıkla satışından dolayı 160liraya geldi bana. İşlemcilerin arasında da performans olarak bi uçurum yok.

Sonunda benim gibi düşünen birini buldum AMD aşktır. Herkes bana i3 4160 önerirken ben Athlon X4 860K aldım. İşlemcinin performansı da gayet iyi nedir bu AMD düşmanlığı ülkedeki anlamıyorum.
Evet belki daha kaliteli İntel ama 400 küsür para verip i3 alıcakken 300 liraya 860K alırım. Hatta hepsiburada'nın yanlışlıkla satışından dolayı 160liraya geldi bana. İşlemcilerin arasında da performans olarak bi uçurum yok.
Amd hakkında yada intel hakkında yorum yapmak yıllarını bu alanda tüketmiş insanların elinde olması gerekirken herkes usta donanımcı olursa 5.0 ghz 8 çekirdek bir amd eşşek sınıfına i5 haswell de at sınıfına girer :) . Bakın dalganıza Amd Aşktır :).

Sistemin oyun testlerini paylaşacak mısınız?
Evet ama biraz zaman bulmam lazım fakat şu anda herşey üst düzey ve kusursuz. Fps oranlarını yakında yazacağım...

Kasa çok güzelmiş. "Ne yapacaksınız 14 NM'yi, tek çekirdek performansını" demişsiniz. Şu anda AMD bile ekran kartı testlerinde İntel işlemci kullanıyor. İşlemcinin 8 çekirdekli olması gereksiz, oyunlarda en fazla 4 çekirdek kullanılıyor. Oyunlarda İntel İ5 4460 bile AM3+ soketin en güçlü işlemcisi FX 9590'dan yüksek performans veriyorsa eski sevgiliyle buluşmanın bence anlamı yok:D.Ayrıca GHZ değerine bakılıp işlemci alınmaz. FX 9590 fiyatını hak etmiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı