FX X6 6300 AMD Sistem Oluşturma

Rozzual

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ben Buğra 18 yaşındayım foruma bugün üye oldum sizlere kafamı karıştıran birkaç soruyu sormak istiyorum :) Geçtiğimiz günlerde oyun bilgisayarı toplamak üzeri Vatan Computer'e gitim çalışanlardan biri sağ olsun bir sistem topladı sistemin özellikleri ;

• AMD FX X6 6300 3.5 GHZ 14 MB Ön bellek
  • MSİ 970 GAMİNG AMD 970 AM3+DDR3 2133 MHZ (O.C.)
  • CRUCİAL 8GB (2X4) Ballistix tactical 1600 MHZ CL8 1.5 RAM
  • TOSHİBA 3.5'' 1TB SATA 3.0 32MB HARDDİSK
  • FC-G900B 550W GAMİNG KASA
  • MSİ GTX960 GAMİNG 100 ME GDDR5 2GB 128 BİT NVİDİA GEFORCE DX12 EKRAN KARTI

Şimdi kafama takılan sorular ;
1-)Eski konulara göz atarken AMD'nin 1866 MHZ ram de tam performans verdiği söyleniyor ramleri 1866 olarak alayımı bir sorun çıkartırmı ?
2-)MSİ GTX960 ın 2gb 128 bit olanı 817 lirayken MSİ GTX960 4g 4gb 128 bit olanı 900 tl sizce hangisi iyidir ?
3-)AMD FX X6 6300 , AMD FX X8 8300, AMD FX X6 6350 bunlardan hangisi iyidir ?

Yeni çıkan oyunları oynamak üzeri böyle bir sistem düşünüyorum yeni oyunlarda performansı nasıl olur GTA 5 Battlefield Hardline gibi.

Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim herkese hayırlı akşamlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Amd fx 6300 hicbir sıkıntı çıkartmaz.
2-Bence aradaki farki vermeye değer. 4Gb ilerideki oyunlarda daha yararli olucaktir.
3-Ben fiyati ucuz oldugu icin fx 6300 tercih ederdim ama fiyat sikintin yoksa fx 8300 almaya deger

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :) Ağustos ayının başında almayı düşünüyorum forum içinde gezerken R9 285 2GB 256 Bit daha iyi denilmiş sizce R9 285 alayımmı ?
Kasa olarak çalışanlar bunu yazmışlar kötü bir kasamıdır ? İnternette gezerken güç kaynağı olmayan Zalman kasalar buldum 150 Tl civarı fiyatı vardı .Bunun yanında 500W güç kaynağı almaya kalksam Zalman kasa ve güç kaynağı 300 Tl gibi bir fiyata gelecek :)

Sistemi Vatan Computerden toplayacağım için ordan ürün belirtirseniz sevinirim.Şuan en fazla 2100 liraya kadar çıkabilirim şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)

Vatan'dan kazık yemeni istemem. Psu ve Rami ileri dönük seçtim. Sinerji bilgisayardan ;

Ekran Alıntısı.PNG

Kesinlikle 1150 soket sistem toplamalısın. AMD yeni soket ve işlemciler çıkarana kadar pişmanlıktır. 6300 Gta 5 gibi açık dünya oyunlarında can çekişecek'tir, AM3 soket artık bitik. Bütçeni en fazla olarak benimle paylaşırsan yardımcı olmak isterim.
O kadar da abartmasak diyorum. Alacağınız İ3 sistem çift çekirdekli olacak. Seneye muhtemelen sıkıntı yaşamaya başlayacaksınız. İntel tabanlı olduğu için İ5'e geçmek istediğinizde çok güzel paralar ödeyeceksiniz. Bence sen Fx 8300 işlemcini al. Otomatik overclock yap bios'tan. Sonra arkana yaslan ve keyfine bak. Ha birde GTX 960'a 900Tl vereceğine R9 380 al daha ucuz ve daha performanslı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birincisi i3 4170 2 gerçek 2 sanal çekirdekten oluşuyor. En az 4 çekirdek isteyen oyunlarda 4 çekirdek olarak tanımlanıp herhangi bir sorun çıkarmıyor. FX serisi bir işlemci alır ise güncelleme şansı olmaz. 960 4 GB modelini koydum. tabi isterse 380 4 GB modeline 50 lira gibi bir farkla alabilir lakin aralarında 1-5 fps fark varla yok arası bir şey, bunun için nvidia desteğinden vazgeçmek mantıksız geliyor.

Birincisi i3 4170 2 gerçek 2 sanal çekirdekten oluşuyor. En az 4 çekirdek isteyen oyunlarda 4 çekirdek olarak tanımlanıp herhangi bir sorun çıkarmıyor. FX serisi bir işlemci alır ise güncelleme şansı olmaz. 960 4 GB modelini koydum. tabi isterse 380 4 GB modeline 50 lira gibi bir farkla alabilir lakin aralarında 1-5 fps fark varla yok arası bir şey, bunun için nvidia desteğinden vazgeçmek mantıksız geliyor.
Güncellemesine gerek yok zaten 3-4 yıl rahat götürecek bir sistem benim önerdiğim. İntel dediğiniz gibi sanal olarak 4 çekirdek ve gerçek 4 çekirdekli bir işlemci gibi performans veremez. DX 12 ay sonunda çıkıyor. Önümüzdeki seneye çoklu çekirdek isteyen oyunlar çıkacak. O zaman işte fark anlaşılacak. Gerek ön bellek gerek çekirdek olarak aralarında dağlar kadar fark var. Sürekli sistem yenilemekle mi uğraşacak yoksa bir kere alıp adam akıllı birşeyler mi alacak kendi kararı olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı