FX X6 6350 ve R7 265 Tabanlı Sistem FPS Testi

Herkese merhaba! 17 Haziran tarihinde Vatan Bilgisayar'dan topladığım sistemde FPS testi yapmak istedim.

Testte tüm oyunlar olabildiğin en üst kalite ayarındadırlar. Yani Ultra High diyebiliriz. Ayrıca çözünürlük 1920x1080.

• Battlefield 3 : minimum 45 , ortalama 50 , en yüksek 80
  • CS:GO : minimum 240 , ortalama 300 , en yüksek 350
  • CS:Source : minimum 390 , ortalama 420 , en yüksek 470
  • Chivalry : minimum 60 , ortlama 62 , en yüksek 95
  • Half-Life : minimum 600 , ortalama 790 , en yüksek 940
  • Portal : minimum 290 , ortalama 350 , maksimum 430
  • Day of Defeat:Source : minimum 380 , ortalama 400 , maksimum 500
  • Half-Life 2 Deathmatch : minimum 570 , ortalama 600 , maksimum 620
  • Mount&Blade Warband : minimum 500 , ortalama 530 , maksimum 600

R7 265'e göre ben memnun kaldım sonuçlardan :)

İntel daha yeni teknolojileri barındırıp daha az TDP değeri var. Tek çekirdek ve oyun performansı AMD'ye göre daha performanslı. Daha az ısınıyor. Yeni yonga seti kullanıyor ve daha bir çok şey var. :) Ama kendini üzme AMD'de seni tatmin etmiş fazlasıyla. :)
TDP değeri benim için önemli değil, zaten önce hesapladım ona göre kasa aldım :D Şu an benim sistemim maksimum 380W güç tüketiyor. Ben Vatan Bilgisayar'a i3 4160 almak için gitmiştim son anda FX 6350 almıştım :D i3 4160 ile kıyaslayacak olursak hangisi derdiniz ? Ayrıca işlemcide önbellek nedir ? i3 4160'ta 3MB önbellek varken FX 6350'de 14MB önbellek var. GHz olarak da FX 6350 önde. Neden 4160 ? :D

Tek çekirdek performansı daha iyi ve yeni teknolojileri destekliyor. :) Önbellek tampon bellektir, geride çalışan uygulamalar için gereklidir. Ben İntel derdim. Bunlara bakabilirsin. Ama olsun işinizi görür ileride FX-8350 yaparsan çok iyi olur.
i3 4150 vs FX6300 | Technopat Sosyal
Intel i3 4150 vs AMD FX 6300 | Technopat Sosyal
Performans olarak farka bakmadım ama madem AMD FX serisini öldürdü ve güncellenmiyor, siz de Intel alın derim. Açık ve net.

İ3 4150 alman senin için daha iyi olacaktır. Az güç tüketiyor ve az ısınıyor. Performansı da yeterli. Darboğaz sorununu aklına bile getirme. Eki Görüntüle 19492

Bunlarda diğer testler. Sonuçlar ortada. Denk işlemciler. İstediğini al. Bilmen gereken fx serisinde dahili grafik yok.

Tek çekirdek performansı daha iyi ve yeni teknolojileri destekliyor. :) Önbellek tampon bellektir, geride çalışan uygulamalar için gereklidir. Ben İntel derdim. Bunlara bakabilirsin. Ama olsun işinizi görür ileride FX-8350 yaparsan çok iyi olur.
i3 4150 vs FX6300 | Technopat Sosyal
Intel i3 4150 vs AMD FX 6300 | Technopat Sosyal
Hep ön plana çıkan parçalar hakkında konuştuk :) Anakart, kasa, sabit disk ve bellek hakkında ne düşünüyorsunuz ? Kasada 6 tane fan slotu olmasına rağmen sadece önde 1 tane var. 1-2 tane fan eklemeli miyim ? Üst tarafa mı, arka tarafa mı yoksa alt tarafa mı ekleyim sizce ? :) Soru yağmuruna tuttum, özür dilerim :)

Kasanız nedir? Tüm bileşenleri yazarsan daha iyi yardımcı olurum. Arkada ve önde birer tane fan olması yeterli olur.
Pardon, konunun başında yazdım sanmıştım :D

GPU : PowerColor R7 265
CPU : AMD FX X6 6350 3.9GHz
RAM : Crucial 4GB 1600MHz
HDD : Toshiba 500GB 7200RPm
PSU : Cooler Master RC-430 Kasa , 500W Dahili PSU

Çok güzel bir kasanız var, yorumumda yazdığım gibi birer tane öne ve arkaya fan takarsanız daha iyi soğutma alırsınız. Toplam ne kadar tuttu sistem?

Kasa ve içi : 1700TL

Monitör : 500TL

Wi-Fi Kart : 60TL

G103 Klavye : 80TL
Kinzu v3 Mouse : 90TL
QcK MousePad : 40TL
G230 Kulaklık : 180TL

Yönetici Koltuğu : 200TL

TOPLAM : 2850TL

Sıfırdan topladığım için bu kadar tuttu. Technopattan bazılarına 3000TL harcadım dedim, R7 265 ne GTX 970 alınır o parayla dediler. Anlatamadım işte. 3000TL'ye kasa alsam oturacak yerim, bakacak monitörüm, yazacak klavyem olmayacaktı :D Önceden laptop kullandığım için koltuktaydım masa başına geçtim şu anda sıfırdan inşa ettim.

Sisteminiz çok güzelmiş. Hayırlı olsun.

İntel sistemlerin tek çekirdek performansı daha iyi ve dx11 tek çekirdeğe yükleniyor diye biliyorum. Yani aslında işlemciniz güzel fakat tamamen oyun amaçlı toplamışsanız İntel ile daha rahat ederdiniz.
Dx12 gelişi ile sisteminizin performansı muadil İntel sistemlere göre daha yüksek olacaktır muhtemelen. (Muhtemlen dedim çünkü ortada Dx12 yok :D )

Fps değerleriniz gayet güzel duruyor.

Sisteminiz çok güzelmiş. Hayırlı olsun.

İntel sistemlerin tek çekirdek performansı daha iyi ve dx11 tek çekirdeğe yükleniyor diye biliyorum. Yani aslında işlemciniz güzel fakat tamamen oyun amaçlı toplamışsanız İntel ile daha rahat ederdiniz.
Dx12 gelişi ile sisteminizin performansı muadil İntel sistemlere göre daha yüksek olacaktır muhtemelen. (Muhtemlen dedim çünkü ortada Dx12 yok :D )

Fps değerleriniz gayet güzel duruyor.
Monitörüm zaten 60Hz, 60fps alsam yetiyor bana :) Ki BF3 hariç tüm oyunlarda ultra ve 1080p'de 100ü aşkın fps alıyorum. BF3'te bir-iki ayar kıssam 60fps+ alırım ve bana yeter :)

İntel alsaydınız kazanacaklarınız :
  • Daha az TDP değeri olacaktı haliyle daha az ısınacaktı.
  • Overclock ile uğraşmanıza gerek olmayacaktı.
  • Oyunlarda daha iyi performans alacaktınız.
  • Oyunlarda tüm çekirdeklerini kullanabilen parasını hakkeden bir işlemciniz olacaktı.
  • Ekran kartınızda bir sıkıntı çıktığına tümleşik ekran kartınız sizi bilgisayarsızlıktan kurtaracaktı.
  • FX işlemcileri gibi Online oyunlarda çuvallamayacaktı.
İntel alsaydınız kaybedecekleriniz :
  • Renderda biraz daha yavaş olacaktı.
  • Kışın odanız biraz daha soğuk olacaktı o kadar.
Aşağıdaki videoda göreceğiniz üzere İ3 4130 4.0GHz'e overclock edilmiş FX 8320'ye kafa tutuyor. Hatta yer yer birbirlerini geçiyorlar. Bir de bizim önerdiğimiz İ3 4170'di yani İntel bu videodakinden daha çok, Sizin işlemciniz ise daha az performans alacaktı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• AMD alınacaksa bile FX 6300 alınmalıydı Overclock ile FX 6350 ile aynı performansı veriyor. Veya FX 8300 alınmalıydı.

• Gördüğünüz gibi oyunlarda çekirdek sayısı ve önbelleğin önemi yok. O şişirme bilgilere bakarak umarım birdaha kimse ölü olan AM3+ soket bir işlemci almaz. İyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı