FX X8 8350 ve RX 580 FPS Düşüşleri

Bluelife31

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5-10300h - 16GB (8x2) 3200MHz CL 22 Ram - GTX 1650 Ti 4 GB - Crucial P2 500GB SSD
Arkadaşlar sistemim yeni, oyunlar kasıyor ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Lütfen görüşlerinizi bildirirseniz, sorunu çözmemde yardımcı olursanız sevinirim. CS:GO, LOL, PUBG Lite hiç oynayamıyorum bu durum canımı çok sıkıyor ve haliyle diğer oyunları oynamaya hiç yeltenmiyorum bile. Lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Sistem özelliklerim:
AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W işlemci
M5a78L-M USB3 anakart
8 GB Kingston DDR3 RAM
Sapphire RX 580 Pulse 4 GB
600W Thermaltake PSU
Thermaltake Frio Silent 12CM Fanlı CPU Soğutucu CL-P001-AL12BL-B
120GB Kingston SSD
500 GB Samsung 7200 RPM 8M HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sistemim yeni, oyunlar kasıyor ani FPS düşüşleri yaşıyorum. Lütfen görüşlerinizi bildirirseniz, sorunu çözmemde yardımcı olursanız sevinirim. CS:GO, LOL, PUBG Lite hiç oynayamıyorum bu durum canımı çok sıkıyor ve haliyle diğer oyunları oynamaya hiç yeltenmiyorum bile. Lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Sistem özelliklerim:
M5a78L-M USB3 anakart
8 GB Kingston DDR3 RAM
600W Thermaltake PSU
120GB Kingston SSD
Msi Afterburnerden değerleri paylaşabilirmisiniz?

Hocam sistemim yeni demişsin FX8350 ve DDR3 tek kanal RAM'in var. 1.'si performans istiyorsan çift kanal yapman lazım RAM'leri, 2.si ise FX işlemciler tekli çekirdek performansında berbat bir işlemci yani RX580 ile ağır darboğaz yapıyordur. Sorun öncelikle İşlemci ardından RAM.
Sağdaki FX soldaki ise 2700X işlemci. Gördüğün üzere FPS'in CS gibi bir oyunda ne kadar kötü olduğunu görebilirsin. Test sisteminde ise ekran kartı olarak 1080 kullanılmış.

Dosya Ekleri

• amd.png
    amd.png
    459,5 KB · Görüntüleme: 134

Sistem özelliklerim:
M5a78L-M USB3 anakart
8 GB Kingston DDR3 RAM
600W Thermaltake PSU
120GB Kingston SSD
ekran kartı ve işlemci sıcaklığım 70 in üstünde seyrediyor hep cpu kullanımı 100 e gelmiyor hiçbirzaman ve ekran kartı kullanımı bi 100 bi 0 bi 100 bi 0 olarak seyrediyor

G3258 & Gtx 750 ti sistem ile overclock yapmadan lol (En yüksek) ve pubg lite (Orta) ayarlarda rahatca oynayabiliyorum.Sisteminizde bir problem olduğu kesin.Umarım bilgi sahibi arkadaşların tavsiyeleriyle çözebilirsin.

Hocam sistemim yeni demişsin FX8350 ve DDR3 tek kanal RAM'in var. 1.'si performans istiyorsan çift kanal yapman lazım RAM'leri, 2.si ise FX işlemciler tekli çekirdek performansında berbat bir işlemci yani RX580 ile ağır darboğaz yapıyordur. Sorun öncelikle İşlemci ardından RAM.
Sağdaki FX soldaki ise 2700X işlemci. Gördüğün üzere FPS'in CS gibi bir oyunda ne kadar kötü olduğunu görebilirsin. Test sisteminde ise ekran kartı olarak 1080 kullanılmış.
başkan oyunlarda da ekran kartım 3 gb vram görünüyor bi problem olurmu

Muhtemelen virüs veya yazılımsal bi sorun yaşıyorsun. Driverların güncel olduğundan eminsen sorun virüs olabilir çünkü Lolde sıkıntı yaratacak bir sistem değil. Yeni bir format at ve güncel driverları kurduktan sonra tekrar dene eğer hala düzelmezse bir teknik servise danışmanda fayda var.

Muhtemelen virüs veya yazılımsal bi sorun yaşıyorsun. Driverların güncel olduğundan eminsen sorun virüs olabilir çünkü Lolde sıkıntı yaratacak bir sistem değil. Yeni bir format at ve güncel driverları kurduktan sonra tekrar dene eğer hala düzelmezse bir teknik servise danışmanda fayda var.
teşekkürler
Arkadaşlar sorun ekran kartındaymış takınca bios geçişleri bile yavaşlıyor.değiştirince düzeldi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı