FX6300 sisteme CPU soğutucu tavsiyeleri

İyide sen benim önerimden sonra onu yazmışsın öncesinde değil. Bende öncesinde bu düşünceni bilsem önermezdim diyorum. Şimdi de aynısını söylüyorum. İlerde AM4 yükseltme düşüncen varsa önerdiğimi es geç, böyle düşüncen yoksa o zaman alabilirsin. Önerdiğim soğutucu F/P ürünüdür. Stok hızlarda işini görür overclock performansından çok fazla şey beklemelisin. Sonuçta 100 TL'lik üründen harikalar yaratmasını beklememek lazım.

Son düzenleme:
Anladım dostum.:) Bu forumda yazılarını takip ettiğim sayılı kişilerden birisin. Bilgi ve tecrübeni bildiğim ve güvenim tam olduğu için de biraz fazla soru sormuş olabilirim.:) Belki orada tam olarak anlatamadım.

Overclock şöyle ki, oyundan alabileceğim kadar fazla FPS almak adına voltajsız çarpan kilidini arttırarak CPU' nun kendi en yüksek Turbo değeri olan 4.1, olmazsa 4.0 veya 3.9 yani çıkabildiğim kadar yüksek hıza voltajsız çıkıp, oyundan alabileceğim en yüksek FPS değerini elde etmek istemem. Diyorsan ki, 'Hiç böyle işlere girme. Zaten 'Cool'n'Quiet' teknolojisini açınca kendi yük altına girince gerektiğinde CPU frekansını arttıracak', o zaman herhangi bir değişiklik yapmam.

Şu anki tek amacım oynadığım tek oyun olan 'Steam=>İnfestation The New Z' oyunundan alabildiğim en yüksek FPS değerini elde edebilmek. Oyun 'Open World' online bir oyun. Playerlerin yoğun ve birbirlerine yakın olduğu yerlerde, yani actionun yoğun olduğu bölgelerde gerek playerlerin çantalarındaki item sayılardan, kıyafetlerin özel renklerinden, hem de loot olayı olmasından ve binaların içlerinde ve çevrelerinde yerlerde itemler olmasından dolayı FPS düşüşler gösteriyor. Bu konunun sebebi sence nedir? Paylaşmam gereken başka bilgiler varsa paylaşabilirim. Alta sistemimin bilgisini tekrar vereceğim. Oyunu monitörümün çözünürlüğü olan 1280X1024 oynuyorum. Ve 'Options' Low ayarlarda. Oyun eski bir oyun.

Anakart: MSI FXA990 GD65
CPU : AMD FX 6300
RAM : 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL9 Gskill Ripjaws 1X4 GB DDR3 1600 MHz 1.5V CL11 Hi Level
GPU: Sapphire HD 6850 Dual X 2GB 128 BİT
HDD : 1 TB WD Cavier Blue
PSU : 500W
Monitör: Samsung SyncMaster 932 N Plus 1280X1024 5MS 300 CD 60 HZ

Bende senin gibi İstanbul/Bahçelievler ikamet etmekteyim. Ulaşımdaki telefon numaralarından satıcı arkadaşla görüştüm. Stoklarında 2 adet mevcutmuş. Site üzerinden kargonun 1 iş günü süreceğini söyledi. Fakat ben kasayı Perpa Ticaret Merkezi işyerine götürüp teknik servisteki arkadaşa montaj ve takma işlemini yaptırmayı düşünüyorum. Daha önce hiç soğutucu montaj işlemi yapmadım.

Yardımların için şimdiden teşekkürler. @CJack60

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı