FX6300 ve GTX 770 GTA 5 performans sorunu

MehmedEmre

Hectopat
Selamün aleyküm arkadaşlar;

Artık gerçekten bu anlık kasmalardan bıktım. Bazen uzun sürüyor bazen kısa. Zaten kullandığım monitör full HD bile değil. Çözünürlüğü 1280x1024. Araba sürerken, silahçıya girerken, görev yaparken, çatışmaya girerken çok oluyor. Yani diyebilirsiniz ki buralarda kasması normal fakat oyunu cehenneme çeviriyor. Anakarttan sistemi yüksek performansa aldım. Oyunu GeForce Experience ile optimize ettim. Fakat 2 GB'ı aştı ben de böyle deneyeyim dedim yine kastı. Çok daha düşük ayarlarda oynarken bile 2 GB geçmiyordum. Yine kasıyordu.

Sistemim ;

İşlemciyi yüksek performansa alınca BIOS'tan baktığımda hızının 3.9 olduğunu gördüm. Fakat görev yöneticisinde hala en yüksek hız 3.5 görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun bana ekran kartındanmış gibi geldi. 75 derece sıcaklık fazla gibi. Sıcaklık yükseldiği için performans sorunu yaşıyor olabilirsin. Bir de bios güncel mi diye sorarken arkadaş ayarları değil bios yazılımını kastediyor. Anakart modeli ile aratarak en son çıkan bios yazılımını internetten indirip yüklemelisin. Önce bios olayını dene bence.

Sorun bana ekran kartındanmış gibi geldi. 75 derece sıcaklık fazla gibi. Sıcaklık yükseldiği için performans sorunu yaşıyor olabilirsin. Bir de bios güncel mi diye sorarken arkadaş ayarları değil bios yazılımını kastediyor. Anakart modeli ile aratarak en son çıkan bios yazılımını internetten indirip yüklemelisin. Önce bios olayını dene bence.
Ekran kartı sıcaklığı bence gayet normal. Bıos güncellemeye korkuyorum burada elektirik gitmesi çok oluyor. Önce bir bios sürümünü kontrol edeyim.

Bıos version 1703 diyor. Sitesinde 1703 olan version yok ki nasıl oluyor anlamadım. Fakat bıos güncel değil heralde.

M5A97 LE R2.0 - Destek

Bıosun içinde en baştakini mi indireceğim?

Son düzenleme:
Selamün aleyküm arkadaşlar;

Artık gerçekten bu anlık kasmalardan bıktım. Bazen uzun sürüyor bazen kısa. Zaten kullandığım monitör full HD bile değil. Çözünürlüğü 1280x1024. Araba sürerken, silahçıya girerken, görev yaparken, çatışmaya girerken çok oluyor. Yani diyebilirsiniz ki buralarda kasması normal fakat oyunu cehenneme çeviriyor. Anakarttan sistemi yüksek performansa aldım. Oyunu GeForce Experience ile optimize ettim. Fakat 2 GB'ı aştı ben de böyle deneyeyim dedim yine kastı. Çok daha düşük ayarlarda oynarken bile 2 GB geçmiyordum. Yine kasıyordu.

Sistemim ;

İşlemciyi yüksek performansa alınca BIOS'tan baktığımda hızının 3.9 olduğunu gördüm. Fakat görev yöneticisinde hala en yüksek hız 3.5 görünüyor.

FULL HD bile değil dediğin çözünürlük(1280 x 1024), HD değil HD Ready'den bile daha yüksek, çokta üzülme.

1280 x 1024 = 1.310.720
1280 x 720 = 921.600
1360 x 768 = 1.044.480
1920 x 1080 = 2.073.600

İşletim sistemini W10 64bit seçince en güncel olan:

M5A97 LE R2.0 BIOS 2701
Improve system stability

Bunu yüklemeniz lazım. Epey bir güncelleme gelmiş sistem stabil çalışmıyordur.
Evet şuan yükledim sonra American falan birşey yazan ekran geldi f1 bıos setup dedi sonra bıosa attı baktım ki güncellemiş. Daha sonra bıostan çıkınca bilgisayar kapandı. Yeniden açınca fanlar kudurmuş gibi çalışıyor. Şuan asusun fan kontrolcüsünü indiriyorum.

Evet şuan yükledim sonra American falan birşey yazan ekran geldi f1 bıos setup dedi sonra bıosa attı baktım ki güncellemiş. Daha sonra bıostan çıkınca bilgisayar kapandı. Yeniden açınca fanlar kudurmuş gibi çalışıyor. Şuan asusun fan kontrolcüsünü indiriyorum.

Aklıma gelen ayarları yazayım, yap.

RAM ayarı ( XMP ) destekliyor ise hızı arttır.
Fan ayarları.
Bunlar geldi. :)

Aklıma gelen ayarları yazayım, yap.

RAM ayarı ( XMP ) destekliyor ise hızı arttır.
Fan ayarları.
Bunlar geldi. :)
Ankarttan optimal moda aldım. Otomatikman Ai suiteden high performance'da zaten. Fan expert ayarı nasıl olsun?

Bütün ayarları kasa fanı ve cpu fan ayarlarını slient yaptım sizce uygun mudur? Standart yapsam daha mı iyi olur?

Bios ayarlarını default'a alınca sorun çözülebilir. Fan devirlerini dinamik olarak değiştirmesi gerekir normalde. Böyle güncelleme yapıldığında en yüksek devirde çalışması güvenlik için.

Bios ayarlarını default'a alınca sorun çözülebilir. Fan devirlerini dinamik olarak değiştirmesi gerekir normalde. Böyle güncelleme yapıldığında en yüksek devirde çalışması güvenlik için.
Bilgisayarı kapattım ve tekrar açıp biosa girmek istedim. Fakat preparing automatic repair falan dedi sonra kişisel bilgisayarınız tanımlanıyor dedi. Sonra bilgisayar düzgün başlatılamadı dedi. Yeniden başlat seçeneğine tıkladım. Yani biosa girerken neden böyle oluyor. Birde ai suiteden fanları standart mode yaptım. Şimdi biosa girdim çıkınca dedi ki bilgisayar düzgün başlamadı onar veya windows 10'dan devam et bende devam ettim. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı