FX8300 GT1030 sistem yavaşladı

Daha fazla  
Arkadaşlar PC son 3 gündür moralimi bozmaya ve canımı sıkmaya başladı. Önceden böyle değildi indirdiğim ve oynadiğim oyunlardan dolayi mi acaba diyorum bazen. Son zamanlarda Crysis 2 oynadim ondan sonra biraz yavasladi gibi sistemimde gayet yetiyordu. Fakat 720p de bile kasiyor oyun. Az önce de The Amazing Spider-Man 1 oynuyordum. Ondada grafik ayarlarini degistiremedigim icin ayarları goremedim. Fakat benim icin en gereksiz olan antiailising ve V-Sync acikti. Bu oyunda bile sistemim deli gibi kasiyordu sistemimde mi bir sorun var acaba diyeceğim? Son zamanlarda yavaslama ve performans dusmesi yasiyorum gibi ya da oyunlardan dolayi. Klasorlerin biraz da olsa yavas acilmasi ve 12 GB'lık oyunun 20 dk da kurulmasi falan canımı sıkmaya başladı ne olur yardim edin. Sistemim;
-AMD FX 8300 3.30 GHz 8 çekirdek.
-Galax GT 1030 2 GB DDR5.
-8 GB DDR3 1333MHz RAM.
-120GB Ezcool SSD(boş alan 40GB)
Tüm sürücüler güncel ve sıcaklık dereceleri gayet normal(boşta30-35 derece oyundan cikinca 50-55).

En son ne zaman format attınız?

NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarları güçlendirin.
MSI Afterburner kullanın.
BIOS ayarlarından onboard VGA'yı kapatın ve değerleri arttırın.

SSD'de en az 50GB boş alan kalması şart. Onun dışında SSD'nin hızını CrystalDiskMark, sağlığını HD Tune ile kontrol etmenizi öneririm.

SSD'de en az 50GB boş alan kalması şart. Onun dışında SSD'nin hızını CrystalDiskMark, sağlığını HD Tune ile kontrol etmenizi öneririm.

SSD'mi 8 GB boş olanda kullanıyorum ve yazma okumada sorun yok. O dediğiniz HDD'ler için geçerli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı