Z serisi anakartlar çarpan kilidi açık (K ibaresi bulunan) işlemciler için. Skylake işlemci ve anakartların ddr3 sistem parçalarından çok yukarıda olmadığı için Skylake alınabilir. i5 4460 alabiliyorsanız i5 6400 de alabilirsin, almalısın da. Sana kalmış gerisi.
Hocam şuan için Am3+ soket tercih etmenizi önermem. Vaktiniz varsa ve Amd'yi çok seviyorsanız Amd'nin Zen mimarisini bekleyebilirsiniz. Bu sistemi düşünebilirsiniz. Diğer parçaları size bıraktım ( Mouse, klavye vs. ). SSD almayıp diğer parçaları da yükseltebilirsiniz.
Hocam şuan için Am3+ soket tercih etmenizi önermem. Vaktiniz varsa ve Amd'yi çok seviyorsanız Amd'nin Zen mimarisini bekleyebilirsiniz. Bu sistemi düşünebilirsiniz. Diğer parçaları size bıraktım ( Mouse, klavye vs. ). SSD almayıp diğer parçaları da yükseltebilirsiniz.
Çok saol ugrastırdık senıde .. Gerçekten guzel sıstem pekı ya bu sıstemde cod aw felan hıghda sıkıntı cıkarmaz dıye dusunuyorum parçalara çok yabancı kaldım
Nedim bildiğim kadarı ile 80 plus güç kaynakları daha az elektrik harcıyor. Şöyle düşün, 80 plus ayda 30tl, normal 60 tl.(sallıyorum.) Bu arada daha verimli oluyorlar.