FX8320 sistem oyunlarda reset atma sorunu

SwatOO

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba. Çok çaresiz kaldım. Sistemimde nedenini çözemediğim bir anormallik var.

Passmark, Memtest, Benchmark gibi testleri sistemime uygulayıp bilgisayarı yoğun yük altında çalıştırmama rağmen reset atmıyor, ancak Heroes and Generals ve World of Warships oynarken bilgisayar reset atıyor. Sıcaklık değerlerine baktım 50-55'te oyundayken full grafik. Kasanın içini temizledim ve işlemci macununu değiştirdim sonuç yine aynı. Normal gezinirken internette veya film izlerken sorun yok sadece oyun açınca bu sorun ortaya çıkıyor. Gariptir ki yoğun testlerde de aynı zorlanmaya rağmen reset atmıyor. Bilgisayar kapanmıyor sadece hata vermeden yeniden başlıyor. Bu arada sistem boşta 40 derecede çalışıyor temizlememe ve macun sürmeme rağmen, işlemcide ayrıyeten aldığım soğutma fanı mevcut deep cool marka. Bu zamana kadar hiç sorun çıkartmamıştı. Denemediğim tek şey format atmak. Sizin fikrinizi de almak istiyorum elim kolum bağlı kaldı...
  • Operating System - Windows 10 Pro 64-bit
  • CPU - AMD FX-8320 Vishera 32nm Technology
  • RAM - 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 799MHz (10-10-10-30)
  • Motherboard - MSI 970 GAMING (MS-7693) (CPU 1)
  • Graphics - ASUS VS247 (1920x1080@60Hz) - 3072MB ATI AMD Radeon R9 200 Series (Sapphire/PCPartner)
  • Storage - 111GB Corsair Force LS SSD (SSD) - 931GB Seagate ST1000DM003-1ER162 (SATA)
  • Optical Drives - ASUS DRW-24D5MT
  • Audio - Scarlett 2i2 USB

Ekran kartı sürücünüzü DDU rehberini kullanarak kaldırın ve 17.8.1 sürümünü kurun. Chill özelliği açıkken sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını test edin. BIOS güncellemesi yapın.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, ekran kartı driver'ını silip tekrar yüklediğim söylediğiniz gibi. BIOS da zaten en güncel sürümünde tekrar kontrol ettim. Şimdi tekrar denedim yaptıklarımdan sonra sonuç alamadım. Yalnız bir şey dikkatimi çekti, ekran kartı sıcaklığı radeon settings'te 65 üzerine çıkınca reset atıyor bilgisayar ve fan en son %47 oranında dönüyordu. %75 hız ile çalıştırdığımda ekran kartı fanını 1-2 dakika geç reset atıyor. Ekran kartı sıcaklığıyla alakalı olabilir diye düşünüyorum. Ama çıkartıp tozunu almıştım, içini sökmedim. Güç kaynağından da şüpheleniyorum yetmiyor mu acaba diye. Ama bu zamana kadar hiç sorun çıkartmadı arızalanmış da olabilir. Hiç hata vermeden reset atıyor sanki ben düğmeye basmışım gibi...

Edit : Şimdi FurMark testine soktum 71 derecede fanlar %50 de bana mısın demiyor... Sizce nerede sorun cidden çıldırmak üzereyim... Bulamadım...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı