FX8320 ve RX470 ile Düşük Performans Problemi

Comolokko58

Hectopat
FX 8320 ve RX 470 ile kurduğum sistemde her ikisini de OC etmeme rağmen normalde 60 FPS alırken an geliyor, 30 saniye boyunca 10 FPS'e düşüyor. OC etmediğim sırada da aynı problemi yaşıyorum. Isıyla ilgili bir problemim yok kontrol ediyorum derecede bir sıkıntı gözükmüyor. Sürücülerim güncel.
İşlemciyi 4.0Ghz'e OC etsem de 3.5Ghz'te kalsa da bu problem olduğunda işlemci hızı 1.2Ghz'e düşmüş oluyor. Darboğaz denilen şeyi uzun süreli bir FPS düşüklüğü olarak biliyorum problemi anlayabilmiş değilim. Yabancı AMD forumunda bunun oyun optimizasyonu ile olduğu söyleseler de ben bu problemi BF4'te de LOL'de de The Evil Within'de de CS:GO'da da yaşıyorum.
Kullandığım power ise 600W.

Adsız.png
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer bileşenleri de yazınız.

Ayrıca darboğaz uzun süreli FPS düşüklüğü değildir.
Diğer bileşenler derken diğer parçalardan bahsediyorsanız 8GB ram, GIGABYTE 970A DS3 anakart kullanıyorum. 2 adet 1 TBlık HDD var sistemim de 120GBlık SSD üzerine kurulu.

Benzer sistemleri kullanıyoruz normalde böyle bi sorun olmaması lazım. İşletim sistemi güncelmi?
Evet hocam Windows 10 64 bit kullanıyorum.

Diğer bileşenler derken diğer parçalardan bahsediyorsanız 8GB ram, GIGABYTE 970A DS3 anakart kullanıyorum. 2 adet 1 TBlık HDD var sistemim de 120GBlık SSD üzerine kurulu.

Evet hocam Windows 10 64 bit kullanıyorum.

Hocam bios ayarlarını defaulta alın düzelmezse format atın derim. Fakat sorununuz kesinlikle darboğaz kaynaklı değildir FX 8320 darboğaz yapmaz hele OC yapılmış halde hiç yapmaz benim FX 8300 stok halde besleyebiliyor çünkü o ekran kartını.8320 daha güçlü bi işlemci.

Bunu bayağı bir hissediyorum zira 10fpse düşüyor düştüğünde.
Sorun psikolojik değilse sırasıyla bakılması gerekenler
Yazılımsal,Sürücüler vs Windows kaynaklı olabilir, arka planda çalışan programlar, stabil olmayan OC, Yetersiz soğutma, Ekran kartı yuvasında oksitlenme, Anakart arızası, güç kaynağı, soketlerde temas sıkıntısı...

Bunlardan kontrol edebildiğini kontrol et. Genelde karmaşık görünen sorunların çözümü çok basittir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı