FX8350 ve ısınıp kapanma sorunu

kotutohum

Hectopat
3 gündür şöyle bir problem yaşıyorum;

GTA V oynarken, render yaparken sürekli sistem kendi kendine kapanıyor, sonra da açınca overheated diyor, UEFI bios'tan bakıyorum, 89 dereceden düşmeye başlıyor. Termal macunu kurumuştur diye yeniledim, tekrar çalıştırdım ama nafile. GTA V'te artık 10 dakika bile tölere edemiyor. Bugün de basit bir render işlemi yaparken küt diye kapandı. Soğutucu olarak THERMALTAKE NIC C4 kullanıyorum. Hiç böyle olmuyordu, aldığımdan beri en fazla 55-60 dereceye gelip uyarı veriyordu ama son iki üç gündür böyle, canıma tak etti resmen. Tozlarını itinayla temizledim, kasa pırıl pırıl şu an ama sıkıntı nedir anlayamadım.

Termal macunu da anlatıldığı gibi bir pirinç tanesi kadar sıkıp soğutucuyu taktım. Görüşlerinizi merak ediyorum, ne yapacağım bilmiyorum gerçekten.

3 gündür şöyle bir problem yaşıyorum;

GTA V oynarken, render yaparken sürekli sistem kendi kendine kapanıyor, sonra da açınca overheated diyor, UEFI bios'tan bakıyorum, 89 dereceden düşmeye başlıyor. Termal macunu kurumuştur diye yeniledim, tekrar çalıştırdım ama nafile. GTA V'te artık 10 dakika bile tölere edemiyor. Bugün de basit bir render işlemi yaparken küt diye kapandı. Soğutucu olarak THERMALTAKE NIC C4 kullanıyorum. Hiç böyle olmuyordu, aldığımdan beri en fazla 55-60 dereceye gelip uyarı veriyordu ama son iki üç gündür böyle, canıma tak etti resmen. Tozlarını itinayla temizledim, kasa pırıl pırıl şu an ama sıkıntı nedir anlayamadım.

Termal macunu da anlatıldığı gibi bir pirinç tanesi kadar sıkıp soğutucuyu taktım. Görüşlerinizi merak ediyorum, ne yapacağım bilmiyorum gerçekten.
Belirtmiş olduğun soğutucunun montajını kusursuz olarak yaptıysan eğer kasada egzos fan dahil başka hiçbir fan olmasa bile işlemci sıcaklığının tam yük altında dahi 60 dereceyi geçmesi için soğutucunun 2 fanınında tamamen pasif olması lazım.
(Belirtmiş olduğum değer işlemcinin fabrika çıkışlı overclocksuz değerleri için geçerlidir.)

Soğutucunun fanlarının çalıştığına emin ol.
Fanlar eğer aktif ise kesinlikle montajda bir problem söz konusudur.

Anakarttan da sorun olabilir. Yüksek voltaj isteyen bir işlemciyi anakartin besleyemiyorsa anakart destek listesinden istersen bir göz at. Kuzey köprüsü isinmasindan dolayida o ağrizayi verir genelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı