G.Skill F4-3600 RAM, Ryzen 5 3600 sisteme overclock ve Boost

Violentia

Megapat
Daha fazla  
RAM
G.Skill 16GB(2x8) Trident Z Neo RGB 3600mhz CL16 DDR4 Ram (F4-3600C16D-16GT
Ekran kartı
MSI 1660 SUPER
Anakart
Tomahawk MAX
İşlemci
R53600
Merhaba OC'den ziyade gecikme düşürmek istiyorum. Dram calculator ile 2 şekilde hesaplama yaptım, birisi zaten XMP değeri olan 3600 diğeri ise 3800. bunları yapmadan önce RAM'lere zarar verme riskim nedir bilmek istiyorum. Eldekinden de olmayalım :) bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim. RAM'ler testler esnasında hata verirse bunlar zarar verir mi? Yoksa bu hatalar sadece o anlık hatalar mı? RAM'leri XMP'ye cevirip tamamen bu durumdan kurtarabilir miyiz? Bir de resimdeki hesaplamalar doğru mu? Yanlış girdiğim bir değer var mı? Ve daha önce bir konuda denk geldiğim düzgün boostlamama sorunu 3600 işlemcim düzgün Boost yapmıyor bana bununla ilgili ayar önerebilir misiniz?

@BerkayZ87

Dosya Ekleri

• 3600.png
    3600.png
    68 KB · Görüntüleme: 53
  • 3800.png
    3800.png
    68,1 KB · Görüntüleme: 51
  • Boost sorunu.png
    Boost sorunu.png
    14,7 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci boost yapmıyor derken hangi hızlara çıkıyor? Sıcaklıklar ne? PBO ile bir nebzede arttırabilirsin yük altındaki hızları.
PBO ilede aynı bi fark göremedim veya advanced ayarları bilmiyorum ben enabled'da denedim bifark olmadı sıcaklıklar aida stress'te max 70-75 arası

PBO ile de aynı bir fark göremedim veya Advanced ayarları bilmiyorum ben Enabled'da denedim bifark olmadı sıcaklıklar AIDA Stress'te Max 70-75 arası
Sadece enabled yapman pek bir şey değiştirmez zaten. Advanced yapıp PBO'dan thermal throttle limit ayarını 255 yapmayı dene işlemcinin hız düşürmemesi için. Gerçi sıcaklıklar da pek yüksek değil.

Sadece enabled yapman pek bir şey değiştirmez zaten. Advanced yapıp PBO'dan thermal throttle limit ayarını 255 yapmayı dene işlemcinin hız düşürmemesi için. Gerçi sıcaklıklar da pek yüksek değil.
Deniyorum hemen 5 dakka stress sonucum

Dosya Ekleri

• Boost sorunu.png
    Boost sorunu.png
    77,1 KB · Görüntüleme: 46
Değerler normal gibi. Oyunlarda kaça çıkıyor işlemci? 4050-4150 arası idealdir.

Evet oyunlarda o değerleri görüyorum yer yer.
Bu da PBO Advanced dediğiniz ayarlar ile test.
@BerkayZ87 tekrar etiketledim =)
Reis bana yardim etmeyecek anlasilan.

Dosya Ekleri

• test 2 pboadvanced.png
    test 2 pboadvanced.png
    76,9 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı