G.Skill Ripjaws V ile TridentZ farkı

Feanaro

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

RAM iyileştirmesi yapmayı düşünüyorum. İmza kısmında bilgisayarımın özellikleri görünmektedir. Nanokatalog sitesi üzerinden almayı düşünüyorum. Gördüğüm kadarı ile şu an için en uygun fiyatlar orada. 2X16 GB 3200 MHz düşünüyorum.

Ripjaws V ve TridentZ arasında ne gibi fark var ya da var mıdır? Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum ve başka önerilere de açığım her zaman olduğu gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı özelliklerde ise performans farkı olmaz, görsel açıdan farklılar. Yani daha ucuz olan veya daha iyi görünen olarak tercihinizi yapın. :)
Cevabınız için teşekkür ederim. İkinci bir sorum olacak. Farz edelim ki ben Ripjaws V aldım. Dual olarak kullandım. Bunları kullanırken eski RAM'i satana kadar bunlar ile beraber kullanabilir miyim? CL değerleri farklı.
Daha düşük olanın MHz değerinde çalışacaklar onu biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekkür ederim. İkinci bir sorum olacak. Farz edelim ki ben Ripjaws V aldım. Dual olarak kullandım. Bunları kullanırken eski RAM'i satana kadar bunlar ile beraber kullanabilir miyim? CL değerleri farklı.
Daha düşük olanın MHz değerinde çalışacaklar onu biliyorum.

Net olarak çalışır veya çalışmaz diyemeyiz ama çalışma olasılığı daha yüksek. Denemekten zarar gelmez, aldığınızda deneyin.

3600 MHz alabiliyorsun o bütçeye.

Evet ama öncelikle göstermiş olduğun ürünün CL değeri 19. Ayrıca sahip olduğum anakart 3200 MHz'den yukarısını desteklemiyor. Sonuç olarak bana uygun değil. Tavsiyen için teşekkür ederim yine de ☺.

Arkadaşın önerisi ile bakmış olduğum anakart özelliklerinde şu uyarıları buldum:
  1. DDR4 3200 (O.C.) / 3000 (O.C.) / 2933/2667/2400/2133 MHz bellek modüllerini destekler
  2. ECC olmayan DIMM 1Rx8/2Rx8 hafıza modüllerini destekler
  3. ECC olmayan DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 hafıza modüllerini destekler
Baktığım Ram'ler ECC değil. 2 x 16 yapamıyor muyum yani? Konu hakkında bilgi sahibi olan var mıdır?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı