G.Skill Ripjaws V RAM'ler için Overclock Rehberi

4333 MHz alabilirsiniz o önemli değil. FCLK 2166 MHz olamaz aşırı şanslı değilseniz, girerseniz stabil olmaz çökmelere neden olur. FCLK bellek frekansının yarısına eşit olmazsa bant genişliği vs gecikme o kadar kötüleşiyor ki frekansı arttırmanız hiçbir işe yaramıyor. Mimarileri ile ilgili bu işlemcilerin.
FCLK 2166 almıştı zaten. Müsait olunca size görsel de iletebilirim. Stabil çalışıyordu ancak şöyle birşey vardı neredeyse aynı puanı (12.400--->12450) alıyordum cinebench'te. Gerek duymayıp 3933'e düşürdüm.

FCLK 2166 almıştı zaten. Müsait olunca size görsel de iletebilirim. Stabil çalışıyordu ancak şöyle birşey vardı neredeyse aynı puanı (12.400--->12450) alıyordum cinebench'te. Gerek duymayıp 3933'e düşürdüm.
Test etmeniz lazım. Prime95 indirip Large FFTs seçeceksiniz, HWinfo indirip de Windows Hardware Errors, WHEA kısmına bakmalısınız. Testte 10 dakika boyunca 1 tane bile hata alırsanız FCLK stabil değildir.

Test etmeniz lazım. Prime95 indirip Large FFTs seçeceksiniz, HWinfo indirip de Windows Hardware Errors, WHEA kısmına bakmalısınız. Testte 10 dakika boyunca 1 tane bile hata alırsanız FCLK stabil değildir.
Stabildi hocam. Prime 95, AIDA64 önbellek testi yaptım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı