G Skill Trident Z5 RGB DDR5-6400Mhz CL32 RAM'lerden biri aktif değil

sedat tekbaş

Yoctopat
Daha fazla  
  • G Skill Trident Z5 RGB B DDR5-6400Mhz CL32 2X32GB
RAM'lerim var fakat 1 tanesi arada gidiyor. Görev Yöneticisi'nden baktığım zaman slotlardan bir tanesi aktif değil. Reset atıyorum öyle geliyor. Bunun sorunu nedir acaba, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı kapatıp, saatler sonra başlattığındaki ilk açılışta görünmeyip restart atınca mı gözüküyor yoksa sadece arada bir mi gidiyor? Bazen coldstart attığında yeterli elektriği alamadığında veya hibernation file'da tek ram kayıtlı olduğunda yapabiliyor bu durumu çünkü

şuan böyle ama arada tek slotta kalıyor kırık felan olamaz pc yeni topladım ilk taktıgımda böyle bısey yoktu

Bilgisayarı kapatıp, saatler sonra başlattığındaki ilk açılışta görünmeyip restart atınca mı gözüküyor yoksa sadece arada bir mi gidiyor? Bazen coldstart attığında yeterli elektriği alamadığında veya hibernation file'da tek ram kayıtlı olduğunda yapabiliyor bu durumu çünkü
dostum dediğin şeyleri anlamadım gerçekten cold hiber felan

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-14 203944.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-14 203944.png
    58,4 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
dostum dediğin şeyleri anlamadım gerçekten cold hiber felan
Senin sıkıntı büyük ihtimal donanımsal arada slot sayısı teke düşüyorsa.

Coldstart'ı 12 saat motoru kapalı arabaya ilk marş verdiğindeki coldstart gibi düşün aynı şey. Bilgisayara restart attığında windows içindeki bileşenler ve driverlar tanılı şekilde restart atar. Bilgisayarı kapatıp açmak gibi değil. Aynı şey uykuya alıp açmakta da geçerli. O yüzden ram'ini bios görmediği için tanımlayamıyor ama windows görüyor olabilir ve restart attığında kullanabiliyor olabilirsin. O yüzden sordum bilgisayarı kapattığında saatler sonra ilk açışında her seferinde mi görmüyor restart atınca görmeye mi başlıyor diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı