G-Sync ve FreeSync bulunan monitör önerisi

Oluşturdum zaten doğru düzgün cevap veren yok. Siz hangisini önerirsiniz ?
Buradan hareketle geldim sanırım konunuz bu.
Attığınız monitörleri ben de düşünüyordum, insanı arada bırakıyor. Ben olsam 24G2U alabiliyorsam alırdım. Onun haricinde bazı yaptığım araştırmalar sonucu sıralamam şudur:

24G2U
VG24VQ
C24G2U
G241
XG2405

24G2U'da da sorunlar olduğu söyleniyor. Bilemiyorum kafam çok karışk

24G2U'da da sorunlar olduğu söyleniyor. Bilemiyorum kafam çok karışık.
Ne gibi sorunlardan bahsediyorsunuz. Ölü pikselse sorun AOC firma olarak bu konuda çok hassas diye biliyorum. Yukarıdaki monitörlerden hiçbiri üzmez. Ergonomik bir monitör istiyorsanız ve ölü piksel sorunu daha az gözlenen bir monitörse aklınızdaki XG2405 iyi olur.

şuan hatırlamıyorum ama kronik sorunları olduğunu okudum. Bilmiyorum hangisini almalıyım

Şu an hatırlamıyorum ama kronik sorunları olduğunu okudum. Bilmiyorum, hangisini almalıyım?
Bunların arasından en hoşunuza gideni seçebilirsiniz. Ölü piksel şans işi ve genelde çözüme kavuşan bir konu. Rekabetçi oyunları çok sık oynarım, film de izlerim demişsiniz bu sebeple yaptığınız panel seçimleri doğru ama tam emin olmamakla beraber IPS daha önde olmalı gibi sizin durumunuzda. @SkyRose hocam gerçekten bu konularda rüştünü ispat etmiştir, görürse mesajı onun da fikrini almanız iyi olur.

AOC 24G2U öneririm. Daha dün arkadaşım aldı, kıllanıyor. Bu modelde sorunlar ilk partilerde çoktu. Yeni partilerde epey azalmış ve alınabilir seviyede. Önerim hangi model alırsanız alın internetten alın. Bir sorun çıkarsa sebep göstermeksizin 15 gün içinde cayma hakkınız var. Mağazadan alımlarda bu geçerli değil. Firma kendi isterse kabul eder ama firma insafına kalmamak lazım. Mağaza çalışanları mal satabilmek için yalan da söyleyebiliyorlar. Beğenmezsen iade alırız vs. diyorlar sonra getiriyorsun bu sefer servise gitmesi lazım vs. diyor. Vatan ve Teknosa çalışanlarının bu yalanına şahit oldum.
Ölü piksel sorunu her marka ve modelde karşılaşılabiliyor. Bazı marka ve modellerde bir tane ölü piksel iade sebebi iken bazıları belirli sayıya kadar ölü pikseli kabul ediyor. O toplara girmemenin yolu internetten almak. Ölü piksele gerek yok, aldın beğenmedin renkleri vs. veya aşırı ışık sızması varsa yollarsın sebepsiz, garantiye yollamadan direkt iade edersiniz 15 gün cayma hakkınızı kullanarak.

Attıklarınızın hiçbirinde "G-Sync Compatible" özelliğine rastlamadım.

Ama bu DP ile açamayacaksınız demek değil asla.

Yüksek ihtimalle açsanız da ufak bir risk var demek. Şu an hemen hemen tüm FreeSync monitörlerdr G-Sync açılıyor ve büyük bir kısmı da sağlıklı çalışıyor. Gün geçtikçe de yeni driverlar ile bu oran artıyor.

Hepsinde de FreeSync bulunduğundan G-Sync açmanız mümkün tümünde.

Bunun için kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz.

Öneri için listede IPS ve VA'ların ayrıştırılması lazım.

"IPS VA'dan daha iyi renkler veriyor nokta" diye kestirip atılmamalı.

Bir kere, eğer karanlık ortamda kullanıyir iseniz VA'ların kontrast oranları çok dhaa yüksek olduğundan karanlık performansları çok daha iyi olacaktır, ve IPS'lerde kontrast'ın az olması karanlık ortamda daha cok göze batar.

Kavis olayı var, IPS'lerde 1-2 model ve Ultrawide'lar dışında kavis yok bile. Kavis isyerseniz de VA şart.

İkisi de hayır ise şimdi gönül rahatlığı ile IPS alınabilir.

Attıklarınız arasından önerebileceğim öxellik olarak en iyi IPS 24G2U'dur. Sorunlu olduğunu söylemişsiniz ama ben öyle bir sorun bilmiyorum.

Eger birkaç kişiye arızalı vs. gelsiyse o kronik sorun olmuyor. Alanların ortalama 9-10/1'inde sorun olması lazim bence kronik diyebilmek icin.

Neden AOC, çünkü hem kareket kabiliywti çok iyi, hem renk gamutları felaket yüksek, hem de FreeSync Premium var.

Düşük FPS'lerde de yırtılmayı öneleyebiliyor yani.

G241'in de hareket kabiliyeti daha kötü olsa da renk gamutları yine epey yüksek ve bayağı daha ucuz, ama onda kronik olarak ölü piksel sıkıntısı var. Biraz riskli yani.

1080P'de 27 inch önermezsiniz değil mi?
Genelde evet ama tsmamen bakma mesafeniz ile ilgili. Eger en az 65-70cm mesafeden bakıyor iseniz sorun olmayacağını tahmin ediyorum, ama aksi takdirde pikseleri sayabilirsiniz.

24G2U
VG24VQ
C24G2U
G241
XG2405
Bunların hepsi hoşuma gitti benim. Bir sorum olacak. Hangilerinde pivot özelliği var ? Bilgisayar mühendisliği okuyacağım için lazım. Bir de 24 inch biz çözünürlükte sizce Kavis olmalı mı olmamalı mı ? Çünkü kavis genellikle daha büyük inchlerde tercih ediliyor. Ben de ilk defa bir monitör alacağım için kavis de isterim ama emin değilim. XG2405 çok hoşuma gitti. Siz 24G2U öneriyorsunuz. Peki diğer modeller ile ilgili görüşleriniz nelerdir ?
@SkyRose

24G2U, XG2405 ve VG24VQ'de pivot var. Diğerlerinde yok.

Kavis tamamen zevk meselesi, ama görüş açısını arttıtma olayı 24" de biraz daha işlevsiz olabiluyor ve insanlar da gereksiz bulabiliyor.

Yine de tercih meselesi. Gidip görmeniz en iyisi.

AOC, Viewsonic'den renk gamutu ve FreeSync sürümü olarak daha üstün. Daha iyi FreeSync sürümünün avantajlarını anlattım.

Viewsonic'in tek artısı extreme modunda 1ms GtG olması, o da hem çok zor fark ediliyor, hem de o modda parlaklık epey düşüyor.

Yok, o mesafeden bakmam. Ben yakın mesafeden bakıyorum. Bana Pivot özelliği ve FreeSync + G-SYNC lazım. Ekran kartı olarak ne alacağım belli olmadığı için ikisini de istedim. Kavis olabilir de olmayabilir de. Ayrıca Kavis IPS Panellerde kötü mü gözüküyor? Sanki öyle bir şey demişsiniz.

Bu monitörlerin hangisiydi hatırlamıyorum. 1ms moduna alınca IPS Panel olduğu için parlaklığı çok düşünüyormuş.
Bir de bunlardan birinde DP kablosu çıkmıyormuş. Galiba AOc 24G2U modeli idi. Hangi DP kablosunu almamı önerirsiniz ? Bir de ben sistemi alana kadar monitörü laptopa bağlayacağım. Hangi kablo ile bağlayabilirim ?
Edit : Pardon şimdi internetten baktım DP çıkıyormuş. 24G2U son tavsiyeniz midir ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…