G-Sync veya FreeSync açmasak ne olur?

693944

Centipat
Arkadaşlar birkaç gün önce MSI G2412 monitör aldım. Laptopumda HDMI 2.1 çıkış var monitörde ise HDMI 1.4 aynı zamanda laptopta MUX açınca DisplayPort kapandığı için 165 Hz almak için MUX kapatmam gerekiyor.

Şimdi sorum şudur sizlere. Hiçbir şekilde G-Sync açmak mümkün olmadığı için bu bilgisayarda sizce bir eksiklik midir?

Şu an Dead by Daylight, CS:GO 2, League of Legends filan oynuyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Sizce ne yapmalıyım? HDMI versiyonu yüksek ve G-Sync destekli bir monitör mü alayım? Yoksa sıkıntı olur mu ileride oyunlarda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir oyunda 165Hz'nin çok çok altında FPS alıyorsan akıcılık kaybolur. Bunu önlemek için Sync açılır. Sync Monitörün Hz'sini FPS'ye uyarlar ve akıcılık bozulmaz.
Diğer senaryo;
Bir oyunda 165Hz'nin çok üstü FPS alıyorsan yırtılma yaşanır. Monitör ekran kartının işlediği görüntüye yetişemiyordur demektir bu. Bunu eşitlemek için Sync açılır.

Laptopunuzun Type-C portu eğer DP özelliği taşıyorsa https://www.entepeteknoloji.com/pau...hz-hdr-thunderbolt3-usbc-to-displayport-kablo şu kabloyu almanız gerekir.

HDMI 2.1'li monitöre gerek yok. Yukarıda önerdiğim kablo G-Sync için şart.
FreeSync'i HDMI 1.4 ile de açabiliyorsun.

Bir oyunda 165Hz'nin çok çok altında FPS alıyorsan akıcılık kaybolur. Bunu önlemek için Sync açılır. Sync Monitörün Hz'sini FPS'ye uyarlar ve akıcılık bozulmaz.
Diğer senaryo;
Bir oyunda 165Hz'nin çok üstü FPS alıyorsan yırtılma yaşanır. Monitör ekran kartının işlediği görüntüye yetişemiyordur demektir bu. Bunu eşitlemek için Sync açılır.

Laptopunuzun Type-C portu eğer DP özelliği taşıyorsa Paugge 8K 60Hz / 4K 144Hz / 4K 120Hz / 4K 60Hz HDR USB C to Displayport Kablo şu kabloyu almanız gerekir.

HDMI 2.1'li monitöre gerek yok. Yukarıda önerdiğim kablo G-Sync için şart.
FreeSync'i HDMI 1.4 ile de açabiliyorsun.
Üstad yukarıdaki kabloyu dün aldım. Lakin benim laptop ta type c üzerinden displayport görüntü alınca 165 Hz oldu ama Mux Switch kapatmak gerekiyor. Bu sebeple de monitörü görmediği için freesync filan açılmıyor hiç bir şey. Mux açıkken görüntü vermiyor bu linkteki kablo. Sanırım doğrudan ekran kartına bağlı değil benim Type-C bağlantım.

Hdmi kablo ile de bağladım o zaman da 144 Hz olarak açıyor ve gene g-sync menüleri gelmiyor. Bir türlü çözemedim bu işi. Şuan elimde hdmi 2.0 kablo, type c to dp kablo ve kutudan çıkan dp to dp kablo var.

Üstat yukarıdaki kabloyu dün aldım. Lakin benim laptop ta Type-C üzerinden DisplayPort görüntü alınca 165 Hz oldu ama MUX Switch kapatmak gerekiyor. Bu sebeple de monitörü görmediği için FreeSync filan açılmıyor hiçbir şey. MUX açıkken görüntü vermiyor bu linkteki kablo. Sanırım doğrudan ekran kartına bağlı değil benim Type-C bağlantım.

HDMI kablo ile de bağladım o zaman da 144 Hz olarak açıyor ve gene G-Sync menüleri gelmiyor. Bir türlü çözemedim bu işi. Şu an elimde HDMI 2.0 kablo, Type-C to DP kablo ve kutudan çıkan DP to DP kablo var.

Bilemedim açıkçası. Garip geldi anlattıkların. 165Hz oldu diyorsun ama MUX kapatınca diyorsun. 165Hz'yi veren işlemci olamaz ekran kartıdır diye yorumluyorum. MUX'la alakası olmaması gerekir. Type-C girişi ekran kartına bağlı olmalı. Psyhx menüsünden bir bakın neresi gözüküyor anlarsınız. 165Hz alan G-Sync'te açabilmeli.
HDMI ile G-Sync olmuyor. Oluyor ama her iki tarafta 2.1 olmalı. Olduğunda da direkt açılmıyor. VRR desteği ile açıyor. Bu başka bir mevzu.

Bilemedim açıkçası. Garip geldi anlattıkların. 165Hz oldu diyorsun ama MUX kapatınca diyorsun. 165Hz'yi veren işlemci olamaz ekran kartıdır diye yorumluyorum. MUX'la alakası olmaması gerekir. Type-C girişi ekran kartına bağlı olmalı. Psyhx menüsünden bir bakın neresi gözüküyor anlarsınız. 165Hz alan G-Sync'te açabilmeli.
HDMI ile G-Sync olmuyor. Oluyor ama her iki tarafta 2.1 olmalı. Olduğunda da direkt açılmıyor. VRR desteği ile açıyor. Bu başka bir mevzu.
Üstad Mux açıkken hiç bir şekilde monitöre görüntü gelmiyor. Zaten nitro sense veya bios üzerinden Mux açarken Displayport kapanır uyarısını veriyor.

Mux kapalı bir şekilde bağladım 165 Hz gösteriyor monitör ve bilgisayar ayarlarında. Ama bu sefer de Nvidia panelde hiç bir ayar çıkmıyor.

Akşam gene Mux kapalı bir şekilde displayport üzerinden ayarları deneyeyim inşallah bir şey bulurum.

Daha 2 günlük monitör çok beğendim ama istediğim gibi kullanmak nasip olmadı.

Laptop hdmi 2.1 yazıyor özelliklerde. Lenovo legion r25i-30 da hdmi 2.1 görünüyor. O monitörü alırsam şayet bahsettiğiniz VRR desteği ile yapabilir miyim acaba?

Üstat MUX açıkken hiçbir şekilde monitöre görüntü gelmiyor.

HDMI bağlıyken geliyor ama Type-C ile gelmiyor. Bu demektir ki Type-C ekran kartına bağlı değil. Bu yüzden NVIDIA Denetim Masası gelmiyor. Çünkü işlemcinin görüntü birim çalışıyor. Demek ki Thunderbolt 4 destekli Intel işlemci var laptopta. Ama bu saçma geliyor. MUX ekran kartına bağlı oluyor diye biliyorum.

Akşam gene MUX kapalı bir şekilde DisplayPort üzerinden ayarları deneyeyim inşallah bir şey bulurum.

Sanmıyorum açılacağını. HDMI 2.1 kullanmanı istiyor demek ki laptop. VRR desteği monitörde varsa olur. Bir kaynak bulamadım için net cevap veremiyorum.

HDMI bağlıyken geliyor ama Type-C ile gelmiyor. Bu demektir ki Type-C ekran kartına bağlı değil. Bu yüzden NVIDIA Denetim Masası gelmiyor. Çünkü işlemcinin görüntü birim çalışıyor. Demek ki Thunderbolt 4 destekli Intel işlemci var laptopta. Ama bu saçma geliyor. MUX ekran kartına bağlı oluyor diye biliyorum.

Sanmıyorum açılacağını. HDMI 2.1 kullanmanı istiyor demek ki laptop. VRR desteği monitörde varsa olur. Bir kaynak bulamadım için net cevap veremiyorum.
Evet üstad. Reddit te buna benzer yazılar okudum. Bu seride ucuza kaçmış sanırım Acer. Type C doğrudan bağlı değil yazıyordu herkes. Özellikle nitro 5 an515-58 serisinde olabilir belki yeni nitro 16 serisinde böyle değildir.

Lenovo legion r25i siparişi ve yeni hdmi 2.1 kablo siparişi verdim. Laptop ta 2.1 inşallah hdmi üzerinden hallederim bu olayı diye düşünüyorum. İlginiz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Lenovo Legion R25i siparişi ve yeni HDMI 2.1 kablo siparişi verdim. Laptop ta 2.1 inşallah HDMI üzerinden hallederim bu olayı diye düşünüyorum. İlginiz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Geldiğinde kontrol eder bilgi verirsin. Hayırlısı olsun şimdiden. 👍

Geldiğinde kontrol eder bilgi verirsin. Hayırlısı olsun şimdiden. 👍
üstad yeni monitör ve yeni hdmi 2.1 kablo geldi. monitörde freesycn açık durumda. bilgisayarda gene hiç bir şey çıkmıyor :) 165 hz sorunsuz alıyorum. şu ana kadar da herhangi bir yırtılma vs görmedim.

en azından bu monitörde hoparlör de mevcut :)

ileride birkaç sene sonra artık yeni laptop filan alınca bakacağım bu işlere :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı