G102 sol tık bozulması

EmreBlast

Centipat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar öncelikle merhabalar daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı bilemiyorum. Mouse'u 2019'un başında arkadaşlarımın tavsiyesiyle aldım ve gayette beğendim, fiyatı önceki senelere göre neredeyse 2 katı kadar olsa da. Her neyse birkaç ay kullandıktan sonra sol tıkta bir sorun yaşadım mesela örnek vereyim masaüstünde mavi dikdörtgen yaparız ya eğlencesine onu yaparken sürekli kesiliyordu herhangi bir yazıyı kopyalarken de aynı sorun vardı ve çok iğrenç bir sorun yanlışlıkla bir şeyler seçerken başka şeylere tıklıyordum. Ben bu sorunu mouse'a üfleyerek çözdüm baya bir idare etti fakat şu 1 aydır aynı sorunu tekrar yaşıyorum nefesim tükendi üflemekten, saç kurutma makinesiyle vs. hava veriyorum düzeliyor. Mouse'u çok özenli ve dikkatli kullandım bir kez olsun bile düşmedi ve hor kullanmadım. İçine bir şey kaçmasından şüpheleniyorum fakat mümkün olmadığını varsayıyorum. Sağ tıkta hiçbir sorun yok bu arada.Kullanıcı yorumlarına baktığımda belli bir süreden sonra sol tıkın çift bastığına yönelik söylemler var sizin düşünceleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de G102 kullanmaktayım ve çift tıklama sorunu olmaya başladı. Kronik bir şey sanırım, garantiye vermeyi deneyin.
Garanti ile ilgili tecrübelerinizi burada paylaşabilirseniz güzel olur, ben de garantiye vermeyi düşünüyorum.

Kronik sorun. Aynı sebepten dolayı şuan atıl durumda kutusunda duran bir G102 sahibiyim. 100 ₺ aldığım mouse bozulunca, tekrar aynısını alırım diyordum ancak fiyatlar uçmuş gitmiş.

Evet galiba dediğiniz gibi kronik bir sorun. Fakat tavsiye eden arkadaşlarımın dediğine göre onlarda böyle bir sorun yokmuş. İlerleyen zamanlarda Rampage Shine SMX-R15 almayı düşünüyorum 50 milyon tıklama kapasitesi varmış.

Sadece G102'de yaşanan bir sorun olmayıp, G PRO ve G300S modellerinde de yaşanabilen çift tıklama sorunsalı.

Öncelikle şunu belirteyim. Bu sorun kronik bir sorun değil. Switch arızası her switch modelinde oluşabilecek bir sorun. Switch ömrünün fazla olması çift tıklama sorunu ile karşılaşmayacağınız anlamına gelmiyor. Bazı switchleri temizleyerek bu sorunu biraz olsun giderebilirsiniz. Ama bazı switchler de ise bu yöntem ile sonuç alamayabilirsiniz. Fareyi açarak öncelikle içine basınçlandırılmış hava sıkmayı deneyin. Sonrasında elektronik devre temizleyici ile switchleri temizlemeyi deneyebilirsiniz. Eğer sonuç alamaz iseniz yapabileceğiniz iki yöntem daha var.
1.si switchin kapağını çıkararak içini temizleyebilirsiniz. Bu yöntem çok uzun ömürlü olmayacaktır.
2.si Basit bir lehim ile switchin kendisini değiştirebilirsiniz.

Ben 2. yöntemi öneriyorum. Çift tıklamaya karşı en dayanıklı switchler ise Japon üretimi Omron veya Kailh GM40 kırmızı renkte olan versiyon. Ama daha önce belirttiğim gibi bu switchler de bile bu sorun ile karşılaşabilirsiniz.

Ben çift tıklama sorunu ile uğraşmak istemiyorum derseniz Asus Gladius 1/2/2 origin/kablosuz modeli şuanda piyasada olan değiştirilebilir switch yapısına sahip tek fare.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı