G24F-2 Ölü piksel veya sıkışmış piksel problemi

Zannedersem düzeltilebiliyor.
YouTube'dan pixel fix videoları ile düzeltmeyi dene.
Bu arada iade edip AOC 24G2spu alabilirsin.
AOC 24G2SPU ile değişmeyi düşünüyorum zaten ama 165 Hz’i display port ile vermesi birazcık soru işareti oluşturdu sanırsam onun haricinde çokta bir farkı yok G24F-2 ile.

Maalesef, şimdi İtopya'dan geliyorum ve müşteri hizmetlerinin bana söylediği şey şu "internet üzerinden yapılan alışverişlerde sadece 14 günlük cayma hakkının kullanılabileceği veya iade alınabileceği" bu durumda zararda olacağımı ve garantileri altında olmasından bahsetmeme rağmen Gigabyte vb. firmaların 3 ölü pikselden aşağı kabul etmediklerini söylediler ve onların yapabileceği bir şey olmadığından bahsettiler.
Bende aynı monitörü aynı siteden aldım. Burada şube bulunmadığından müşteri temsilcilerini arayıp iade talep ettim ve kabul ettiler. Bu arada sizinkinin aynısıydı. Beyazda pembe renk, yeşilde siyah renk oluyor. 1 hafta oldu monitörü göndereli bekliyorum. Bakalım ne olacak.

AOC 24G2spu ile değişmeyi düşünüyorum zaten ama 165 Hz'i DisplayPort ile vermesi birazcık soru işareti oluşturdu sanırsam onun haricinde çok da bir farkı yok G24F-2 ile.

Aslında var gerek görüntü kalitesi olsun gerek serilik olsun 24G2spu daha önde.
İstersen şu konuyu incele.
Özellikle sondaki mesajlara bak.

DP ile 165Hz vermesi HDMI versiyonu daha düşük olmasından kaynaklanıyor.

Aslında var gerek görüntü kalitesi olsun gerek serilik olsun 24G2spu daha önde.
İstersen şu konuyu incele.
Özellikle sondaki mesajlara bak.

DP ile 165Hz vermesi HDMI versiyonu daha düşük olmasından kaynaklanıyor.
Display Port sorusunun oluşma sebebi laptop kullanıyorum ve sadece HDMI çıkışı var. Eğer oldu da AOC ile monitörü değiştirdim HDMI’dan DP’ye dönüştürücü kullanırsam işimi görür mü?

Display Port sorusunun oluşma sebebi laptop kullanıyorum ve sadece HDMI çıkışı var. Eğer oldu da AOC ile monitörü değiştirdim HDMI’dan DP’ye dönüştürücü kullanırsam işimi görür mü?
Evet, işini görür ancak 11 Hz için gereksiz olur hocam. Arada pek bir fark hissetmezsiniz.

DisplayPort sorusunun oluşma sebebi laptop kullanıyorum ve sadece HDMI çıkışı var. Eğer oldu da AOC ile monitörü değiştirdim HDMI'dan DP'ye dönüştürücü kullanırsam işimi görür mü?

Dönüştürücü önermem. Genellikle yüksek Hz verememe sorunu oluyor.
Direkt HDMI kablosu daha mantıklı.
Laptop için miniDP to DP ya da Thunderbolt destekli Type-C to DP olur diğer diğer dönüştürücü işi fıss iş.

Laptopun HDMI girişi 2.0 ise HDMI 2.0 to DP 1.2 bir dönüştürücü sıkıntı çıkarmayacaktır.

Dönüştürücü sakat iş hocam. Senin belirttiğin tarzda dönüştücü pek bulunmuyor. Dönüştürücülerin bant genişliği direkt kablo kadar etkili iletim sağlamıyor.
Geneli hep 60Hz odaklı.
DP portundan HDMI porta giden dönüştürücüler dediğin gibi çalışıyor.
HDmı to DP'lerde görmedim.
DP to HDMI örnek.

Dönüştürücü sakat iş hocam. Senin belirttiğin tarzda dönüştücü pek bulunmuyor. Dönüştürücülerin bant genişliği direkt kablo kadar etkili iletim sağlamıyor.
Geneli hep 60Hz odaklı.
Versiyonlara dikkat ederek alacaksınız hocam. HDMI to DP kablosu alıyorum diye gidip de 1.0 HDMI to 1.0 DP alırsanız tabi sıkıntı yaşarsınız.
DP portundan HDMI porta giden dönüştürücüler dediğin gibi çalışıyor.
HDmı to DP'lerde görmedim.
DP to HDMI örnek.
DP to HDMI ile HDMI to DP aynı şeyler.

Yukarıda dediğim şeye örnek vereyim:
Mesela bu kablo 1.4 DP to 2.0 HDMI olduğu belli. O halde laptoptaki HDMI girişinin versiyonu 1.4 değil de 2.0 ve monitördeki DP portu 1.4 ise sıkıntısız 1080p çözünürlükte 240 Hz bile alabilirsiniz çünkü yeterli bant desteği var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı