Elektronik G24F-2 ve 24G2SPU/BK tekrardan stoklarda!

AOC 24G2SPU her anlamda çok daha iyi bir monitör. Input lagı daha az, tepe parlaklığı daha yüksek, daha iyi bir arka aydınlatma.

Gigabyte G24F-2 de kötü bir model değil alternatif olarak onu düşünebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni seri üretimlerde çok fazla ölü piksel sorunu var hocam.
Revize edilmiş modellerde ölü piksel sorunu var demek doğru olmaz çünkü aynı paneli kullanıyorlar. Pİksel dizilimleri aynı.
Bir markanın neredeyse her modelinde sıkıntı varsa markaya bakarım.
Kendin de diyorsun 'neredeyse'. Bir markanın modelleri çoğunlukla problemli diye markayı yabana atmanızı doğru bulmuyorum. Mesela Gigabyte M27Q, MSI Optix MAG274QRF-QD'ye bile alternatif olabilecek bir monitörken sen sırf markaya bakıp almazsan büyük bir fırsatı tepmiş olursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
G24F-2'de ya ölü piksel çıkma oranı fazla ya da itopya iade edilen ölü pikselli modelleri indirim adı altında millete kakalamaya çalışıyor. Ben de buradaki arkadaşların tavsiyesi ile almıştım bu monitörü ancak 2 adet ölü piksel çıkmıştı. Değişimle uğraşmak yerine iade ettim.

G24F-2'de ya ölü piksel çıkma oranı fazla ya da itopya iade edilen ölü pikselli modelleri indirim adı altında millete kakalamaya çalışıyor. Ben de buradaki arkadaşların tavsiyesi ile almıştım bu monitörü ancak 2 adet ölü piksel çıkmıştı. Değişimle uğraşmak yerine iade ettim.
İtopya'dan kaynaklı diye düşünüyorum ben. Zaten tek satıcısı İtopya ürünün.

Bir kere ölü piksel oldu ve değişimimi yaptılar. İkincisi de ölü piksel çıkınca bu sefer para iadesi istedim. Kabul ettiler.
Şu an AOC olan modeli kullanıyorum. Ancak İtopya bana sorun çıkarmadı.

Sanırım sizlere karşı bir sempati beslemişler. Karşılaştığım ölü piksel sorunu üzerine, alışveriş yaptığım firmaya başvurarak, monitörümü yetkili servise yönlendirdim. Ancak, yetkili servis ne yazık ki bu durumun bir çözüm gerektirmediğini ifade eden bir yanıtla monitörümü geri gönderdi. Bu durum karşısında çaresiz kalmamak adına tüketici hakem heyeti'ne başvuruda bulundum.

Başvurumun üzerinden 10 gün geçmişti ki, satıcı firmadan beklenmedik bir telefon aldım. Bana, monitörümü kendilerine göndermemi rica ettiler. Yetkili servise ulaştırma ve değişim sürecini yönetmeyi taahhüt ettiler. İlgileri karşısında memnun kaldım ve monitörümü gönderdim. Şimdi ise sonuçları beklemekteyim.

Bu süreçte tüketici hakem heyeti de durumu yakından takip etmekte ve bir bilirkişi incelemesi yapılmasını beklemekte. Eğer herhangi bir nedenle monitörüm değiştirilmezse, bilirkişi incelemesinin sonucuna dayanarak, icra yoluyla haklarımı aramayı planlıyorum.

Dell markasından şaşmamak gerektiğini bilsem de, bu sefer bir risk almayı seçtim. Ancak, bu tecrübe sayesinde gelecekte daha bilinçli kararlar alabileceğim.

Ben bayramda 3800 TL'ye aldım hiçbir sorun yok dostum şansına küs.

Ikisi de ayni panel ama ben tercihen AOC olani alirdim. Gigabyte, monitorde bana pek guven vermiyor. Her modelinde bir sorun oluyor genelde. Gecende daha yeni cikan M.27u modelinde de bfı acinca coil whine sesi geldigine dair sikayetler vardi.

Benim açımdan da AOC mantıklı geldi. Öncesinde Gigabyte alma sebebim aradaki 200 TL idi. Biraz daha araştırınca AOC olan modelin özellikleri bana daha cazip geldi.

Yanlış bilgilendirme, G24F-2 modelinde kronik sorun yoktur.

Dediğiniz G24F modeli için geçerli.

@Lisser gerçekten güzel fiyatlar hocam şiddetle öneririm her ikisini de :)

Herkes burada iken bir soru sormak istiyorum bende aynı monitör var ve sadece bir pixel sadece mavi renk vermiyor. Sorun teşkil eder mi sizce. Uğraşmak istemiyorum açıkçası zaten rahatsız etmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı