G290M Isınma Sorunu

Musa Baran Toka

Centipat
Katılım
20 Mayıs 2020
Mesajlar
92
Yer
Miami / USA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Lenovo G550 laptop var. 10 yıllık bir PC. Termal macun değişimini yaptım. İşlemcinin sıcaklığı boşta Max 45 derece ama ekran kartının sıcaklığı (NVIDIA G290M) 80 derece. Soğutma bölümünü tam oturttuma eminim. Ama ben laptopun içini açtığımda soğutma bölümünü kaldırdığımda termal ped gibi bir şeyin eridiğini yumuşadını gördüm ellemedim.
 
Laptop kendini çok zorluyor ekran kartını soğutmak için fan devrini yükseltiyor. Ben bakır soğutma borusunun üzerindeki termap ped gibi bişey var onu ters çevirdim şuan 70 derecelerde gezıyor dengeli mod da. Ama laptop kendını sankı oyun oynuyormusum gıbı zorluyor ve bende bunu hıssediyorum. Sadece termal macun bu durumu kurtarabilir mi yoksa termal macun la beraber termal pedı de değiştirmem lazım mı ?
 
Laptop kendini çok zorluyor ekran kartını soğutmak için fan devrini yükseltiyor. Ben bakır soğutma borusunun üzerindeki termap ped gibi bir şey var onu ters çevirdim şu an 70 derecelerde gezıyor dengeli mod da. Ama laptop kendını sankı oyun oynuyormusum gıbı zorluyor ve bende bunu hıssediyorum. Sadece termal macun bu durumu kurtarabilir mi yoksa termal macun la beraber termal pedı de değiştirmem lazım mı?

Özür dilerim ben yanlış anladım galiba sistem boştayken ekran kartı 80 derece oluyor değil mi?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı