G3258 4.4 GHz vs i3 4160 Performansı

Nıtroax

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilginiz olsun bu konuyu açma sebebim bilgisayar toplayan arkadaşlara akıllarında kalan soru işaretlerini gidermektir. Yaklaşık 1 ay önce bilgisayar aldım 10 gün sonra da arkadaşa Pc topladık. Sistem aynı tek fark işlemci benim işlemcim pentium g3258 overclock yaptım 4.4ghz soğutuculu kullanıyorum. Arkadaşta i3 4160 kullanıyor stok fanlı oyunlara girdik 5 tane oyun test ettik. Crysis3, Dota2, shadow of mordor, gta5, knight online bu oyunlar ciddi sekilde cpu kullanan oyunlar. Hepsinde de Fps benim işlemcimin altında kaldı. Bu konu hakkında soru sormak isteyen varsa cevaplayabilirim. Gerçekten pentium g3258 harikalar yaratan bir işlemci çekirdek sayısına aldanmayın piyasada bulunan oyunların %95 çift çekirdek istiyor kalan %5'lik kısımda yama kurup oynayabilirsiniz.

MSI GTX750 Ti TwinFrozrGaming GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı

MSI H81M PRO-VD Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz USB 3.0 DVI&VGA Anakart

İlaveten bir şey eklemek istiyorum. Forumda bakıyorum hala G3258 yerine i3 öneren arkadaşlarımız var burdan bir şey söylemek istiyorum kendileri g3258 kullandılar mı? Ben bizzat test ettim G3258 İ3 4160 her türlü önüne geçiyor. İlaveten üstüne stok soğutucu yerine 3 bakırlı kocaman soğutucu kullanıyorum kasamda gram ses çıkmıyor İ3 4 çekirdek gibi anlatanlar var bu yanlıştır. İ3 2 sanal 2 gerçektir G3258 gibi çift çekirdekli bir işlemcidir. Tek farkı 2 sanal olmasının avantajı bilgisayarın vede oyunların bunu 4 çekirdek olarak kabul etmesidir. Sonuca gelecek olursak İ3 işlemciye kalkıp 400tl para yatıracağınıza 250tl G3258 alıp üstünede 100 150 tl arası iyi bir soğutucu alıp hız aşırtma yaparsanız siz karda olursunuz.

Fiyat performans açısından siz ne önerisiyorsunuz? G3258 bu kadar kötülediğinize göre aklınızda bir şey vardır?

@Nıtroax DDR4 ile Skylake bir sistem kurulması G3258 ile bir sistem kurulmamasını öneriyorum çünkü artık G3258 eskidi düşük bütçe için güzeldi ve abartıldığı kadarda değildi.

Kardeşim benim burda yazdıklarım abartı falan değil bizzat şuanda kendim kullanıyorum. İlaveten bir şey eklemek istiyorum ne kadar ekmek o kadar köfte DDR3 sistem ile DDR4 sistem arasında fiyat farkı yok mu? Ben fiyat performans açısından bu işlemciyi öneriyorum. Zaten konu başlığına bakarsanız görürsünüz. Eğer siz DDR4 sistem öneriyorsanız burda hangi parcalar olduğunu belirtin bi fiyat cıkartalım. Şayet G3258 eski işlemciyse piyasada bulunan bütün sistemler eskidir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı