G3258 Çekirdek Sayısı

Onur Saydam

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1525095460
Son düzenleyen: Moderatör:
Orada iş parçacığı toplam sayıyı söylüyor. Yani 2 sanal 2 gerçek çekirdek olsa 4 iş parçacığı yazardı. Ne yazık ki sanal çekirdek olayı g3258'de yok.

Orada iş parçacığı toplam sayıyı söylüyor. Yani 2 sanal 2 gerçek çekirdek olsa 4 iş parçacığı yazardı. Ne yazık ki sanal çekirdek olayı g3258'de yok.
Peki FX6300'de 3 Cores 3 Threads yazmasının sebebi nedir? 6 çekirdekli olarak satılan bi işlemci sonuçta.

Capture+_2016-10-09-21-07-57.png

Hocam direk "core: 6" yazıyor. Bulamadım dediğiniz şekilde bir açıklama.

Merhaba sayın sosyal severler, size bir sorum var. Pentium G3258, 2 Cores 2 Threads değil mi? Yani 2 gerçek 2 de Sanal çekirdeği var. Yanlış mı biliyorum veya anlıyorum acaba? Aydınlatırsanız sevinirim. Intel kendi sitesinde öyle yazmış. Bkz: Intel® Pentium® Processor G3258 (3M Cache, 3.20 GHz) Teknik Belgeler
Evet öyle, Türkçe olarak pek anlaşılmıyor olabilir, ancak sayfayı İngilizce yaptığınızda çekirdekler "core", iş parçacığı da "thread" oluyor.

cpu-6300.png

Hocam ya yanlış gördünüz, ya da cpu-z ile ilgili bir sorun vardı. İşlemci bende olmadığı için kendim bakamadım ancak internetteki bütün ekran görüntülerinde bu şekilde "6 cores 6 threads" yazıyor.

Evet öyle, Türkçe olarak pek anlaşılmıyor olabilir, ancak sayfayı İngilizce yaptığınızda çekirdekler "core", iş parçacığı da "thread" oluyor.
Allah allah çok ilginç. Hatta gördüğümde baya şaşırmıştım dolandırıcılık bu demiştim. Ben threads'i sanal çekirdekler sanıyodum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı