G3258 çok mu abartıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşlemciyi kullanan biri olarak yorum yapmak istedim. İlk olarak alıp kullanmayan kulaktan dolma laflarla konuşan arkadaşlar yorum yapmamalarını rica ediyorum. Şimdi i5 performansıyla kıyaslamaya kalkmayalım işlemciyi. Mantık olarak doğru olmaz. 200 TL'lik işlemciyle 500 TL'lik işlemciyi aynı kefeye koymak ne kadar mantıklı ? Fiyatına göre kıyaslanacak işlemcilerle kıyaslamak daha doğru olur. Lakin 200 TL civarında G3258'den başka alternatif yok gibi gözüküyor. Parası olan arkadaşlar zaten i5'e yönelmeleri daha mantıklı olur.

Kounuyu baştan sona okudum ve bazı arkadaşlar 2 çekirdek diyerek işlemciyi önemsemiyorlar. Şuan için sadece far cry 4 oyunu 4 çekirdek istiyordu. Onun da yaması çıkarılarak bu sorun giderildi. Sistemini alıpta ilerde yükseltmek isteyen arkadaşlar için tavsiyem işlemciye önem vermenizdir. Ekran kartları sürekli yenileniyor ve en kolay değişen parçadır diye düşünüyorum şahsi fikrim bu yönde. Benim gibi düşünenler de olabilir. Neden 200 TL'lik bir işlemciyle oyunları oynayabiliyorken gidip 500 TL'lik işlemci alayım. Şuana kadar oynadığım oyunlarda hiç bir sorun yaşamadım. Bu konuda ön yargıları olan arkadaşlar varsa hele ki Far Cry4'te sorun çıkaracağına inanan arkadaşlar için video çekebilirim.

Ek olarak h81 yongalı anakartlarla 4.5 ghz üstü görmeniz mümkün değil. z97 anakart alırım 5 ghz ye çıkarım mantığıyla bu işlemciyi alacak arkadaşlara ise tavsyiem h81 ve i5 olarak daha mantıklı duruyor. Stock soğutucuyla 1.2v üzerine çıkmadan kullanılabilir. Aksi taktirde soğutucu almakta gerekiyor. İlk önce sistemi ne yönde kullanacağınızı belirleyin, daha sonra bütçeniz bu duruma ne kadar el veriyor ona göre haritanızı çizebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ozaman gönül rahatlığı istiyorsanız birazdaha para ekleyip İ3 alın rahatınıza bakın. Hem 4 çekirdek gözüküyor program ve oyunlarda 2 sanal 2 gerçek toplam 4 çekirdek. Ayrıca oyunlarda ekran kartına darboğaz yapmaz 1150 soket olanlar bütün ekran kartlarını kaldırır.

Bence, işlemci F/P olarak çok iyi bu yüzden abartılabilir ama bir I5 değil.

Ben de işlemcinin f/p ürünü olduğunu düşünüyorum. Ama i5 ile karşılaştırmak çok mantıksız arada o kadar fiyat farkı var tabi ki i5 daha iyi olacak o zaman herkes g3258 alsın öyle bir dünya yok. Ama fiyatına göre çok iyi olduğu ise değişmez bir gerçek.

Hala idrak konusunda sıkıntı çekiyoruz.

G3258'i 5GHZ seviyesinede çeksen iyi bir ekan kartıyla darbogaz yaşatır. Burada konusulan standart camping oyunlar. Şu işlemciyi övenler bir online oyuna girsinler de video çeksinler hep beraber görelim nasıl iyi bir işlemci oldugunu ? Bir battfield 4 online oyununa girin bir oynayın ne derece oynatıyor. Fifa 2015 çekirdek hızı önemsemeden çift çekirdekli işlemcilerle çalışmıyor. Far cry 4 gibi oyunlar pacth ile çift çekirdek ile oynanabiliyor. İyi bir oyunda i5 ile arasında daglar kadar FPS farkı yaratıyor. 1.000 TL'lik ekran kartı alıp i5 işlemciye bütçe ayırmayıp 20-30 FPS'den feragat ediyorsunuz sonrada karlı mı cıktıgınız zannediyorsunuz.

İ3 4160 bütün dertlere deva olur bence :)

Hastayım şu Multiplayer oynayın yorumlarına ya. Sanki MP'de oyunun motoru değişiyor, oyun başka bir motora sahip oluyor.

Al güzel kardeşim, al adam MP oynuyor G3258 ile. Ekran kartı da GTX 760. Al bi izle buyur:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Beğenmedin mi? Buyur bu da ikinci video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tatmin mi olmadın ? Buyurun üçüncü video:

@Recep Baltaş

Hocam G3258 ben Kasım ayında almıştım. Siz videoyu çektiğinizde.
Daha takmak nasip olmadı. Dolar falan uçunca şu sıralar parçaları tamamlayamadım.
Ben ekran kartı alıcam yakın zamanda ama her kafadan sürekli bir ses çıktığı için kafam allak bullak oldu.

G3258 işlemci R9 285 ile Darboğaz yaratır mı?

Şunu anlamamakta güçlük çekenlere bir kez daha anlatayım, G3258, Core 2 Duo değil. Çift çekirdek var çift çekirdek var. G3258'in içindeki mimari Haswell Refresh, Intel'in şu an piyasadaki en son masaüstü işlemci mimarisi! Sadece çift çekirdek olduğu için çalışmayan oyunlar aslında G3258 kaldırmadığı için değil, çift çekirdek desteğini tamamen blokladıkları için böyle. Zaten dedim ama tekrar edeyim, FC4'ün ufak bir yama ile G3258'de sorunsuz çalışması bir tesadüf değil.

@Recep Baltaş

Hocam G3258 ben Kasım ayında almıştım. Siz videoyu çektiğinizde.
Daha takmak nasip olmadı. Dolar falan uçunca şu sıralar parçaları tamamlayamadım.
Ben ekran kartı alıcam yakın zamanda ama her kafadan sürekli bir ses çıktığı için kafam allak bullak oldu.

G3258 işlemci R9 285 ile Darboğaz yaratır mı?

Kendin bak:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı