Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Bu arada işlemcinin tam yük altında performansını ölçen CİNEBENCH R15 adlı program ile yapılmış G3258 O.C performans testini buldum en sonunda.
Buradaki videoda arkadaş başarılı bir şekilde 4.4 Ghz'ye çıkartmış işlemciyi. CB R15'den 325 puan alıyor.
İ3 4150 ise 337 puan alıyor.
Yani toplam çekirdek gücü aynı sayılır. G3258 sadece 2 çekirdek olduğu için 2 çekirdek isteyen oyunlarda daha fazla performans verecektir ama sağlam bir ekran kartı koyarsanız bunun yanına R9 280X/ Gtx 770 gibi kesinlikle darboğaz kaçınılmazdır. Ben hala H81 anakartta bu işlemcinin R9 280X ve Gtx770 gibi ekran kartlarının Gpu_Load'ını %100 yükte kalırabilecek seviyede O.C edileceğine inanmıyorum. Recep hocam "bakın oluyor" diye bir video çekerse eğer iyi olur.
İşlemciye overclock yapıldığı için yine 4 çekirdekli oyunları oynayabileceksin. Belki bu sefer 4690K performansı vermeyecek ama açacaktır büyük ihtimal. Önemli olan çekirdek sayısı değil, çekirdeğin içindeki transistör performansıdır. G3258'in içindeki transistörlerin kalitesi i3'e göre ve bazı i5 modellerine göre daha kaliteli olduğu için bu kadar yüksek overclock yapılabiliyor dolayısıyla oyun performansı o kadar iyi.
4 çekirdekli oyun performansı için 1-2 sene ileriye gitmeye gerek yok, işte size FarCry 4 performansı. Oyunun istediği minimum gereksinimler için 4 çekirdekli işlemci olan Intel® Core™ i5-750 ve Phenom™ II X4 955 ve alttada çift çekirdekli G3258'ün FarCry4 permansı.
store.steampowered.com: Far Cry® 4 on Steam
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.