Ercüment Solmaz
Kilopat
- Makaleler
- 5
Tekrar söylüyorum. Fx6300'ün rakibi Intel tarafında i3 4150'dir. Kaldı ki oyun konusunda, ha oldu ki render almak istediniz 6300'ün karşısına 4150 ancak önünü iliklemek için çıkar. Tekrar söylüyorum bu kişiden kişiye değişir ve isteyen 6300 alır isteyen 4150. Ona bakarsan ben de 6300 alıpta sorun yasayan görmedim. Çünkü tam ederinin, hatta sağlam bir oc ile ederinin bile altında satılan işlemci 6300.Ani fps düşünü yaşıyorum diye gelenlerin % 90'dan fazlası fx kullanıcısıdır. Dahili grafik ekran kartında sorun olursa bakkal amcaya para kaptırma diye. İ3 serisi 6300 işlemci ile kıyaslanacak bir işlemci değil. Bu işlemci fiyatından çok daha fazla performans veriyor. i3 4150 üzerinden yola çıkar isen bu işlemcide 4 çekirdek. Apu konusuna gelir isek dahili grafiği şişirilmiş ama işlemci yanı i3 ile yakın hatta biraz altı kalan işlemciler. Burada 8350 aldığı için pişman olanların sayısı hiç az değil. Amd tarafının kabak çekirdekleri ile intel'in son teknoloji çekirdeklerini kıyaslamaya gerek bile yok. Eski olması nm dışında amd tarafının bant genişliğinin daha az olmasını, transistör sayısının az olmasını, yeni format ve teknolojileri desteklememesi. Anakartlar'ın genelinde çıktığı yıla ait eski teknolojilerin kalması. Bunlar eksiktir. Ben i3 işlemci ile sorun yaşayan birisini görmedim. Görmekte mümkün değil. Çünkü gtx 970 slı testinde fx 8350 modelini geçen bir işlemciden memnun olmamak mümkün değil.
MINIMUM:
- Processor: Intel Core i5-750, 2.67 GHz | AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
- Memory: 3 GB RAM
- Graphics: NVIDIA GeForce GTX 460 | AMD Radeon HD 5850
- DirectX: Version 11
- Network: Broadband Internet connection
- Hard Drive: 25 GB available space
Bugün steam kullanıcılarının neredeyse %50 si çift çekirdek işlemci kullanıyorken bu olay ne kadar akıllıca aşikar.
Zalman Z3 Plus bana fazlasıyla yeter diye düşünüyorum. İleriyi düşünüyorum diye de i3 4160 işlemci alacağım. Hangi PSU yu almalıyım? Kendi PSU'su mevcut değil ki fiyatına bakarsak olmaması gayet normal.İlerisi için çoklu çekirdek konusunda G3258 yarı yolda bırakır sizi. Neyse illa almak isteyene de yapma etme demeyiz
Corsair Spec01 alabilirsin. Ben Spec02'yi 330 liraya almıştım çokta memnunum ama dolar maalesef uçurmuş şu an fiyatları.
G3258 çok abartılmadı. Tabi ki bu işlemciden fiyatının 3-4 katı performans elde edemezsiniz. Bu işlemci zaten düşük ve orta bütçeli oyun bilgisayarları ve ya günlük basit işlerin yapıldığı bilgisayarlar için uygun.
Çift çekirdek olması bir handikap gibi gözükse de ileride DirectX 12 oyunların yaygınlaşması ile işlemciye düşen yük azalacağından dolayı orta, uzun vadede işlemci değiştirmeniz gerekmeyecek.