G3258 Core Voltage 1.420 Yüksek Mi ?

mysterx

Hectopat
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, Sistemim:

MSI z97 gaming 5

İntel g3258 işlemci

Xigmatek gaia işlemci soğutucu

Asus r9 270 ekran kartı

Zalman z3plus kasa

Samsung 840 evo ssd.

İşletim sistemi windows 8.1

G3258 işlemciyi tabi ki overclock yapmak için aldım. Önce MSI oc genie tuşunun bana yeteceğini düşündüm ama oc genie kullanınca sistem açılmadı. Windows WHEA ile başlayan hatayı verdi. Bende bir kaç deneme sonunda 4.4 GHz stabil bir şekilde overclock yapmayı başardım fakat şöyle bir sorun var ki voltaj değeri biraz fazla. CPU Core Voltage 1.420. Bunun fazla olduğunu düşünüyorum ama yaptığım torture test ve stabilite kontrollerinde hiç bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. İşlemcinin de 70 dereceyi aştığını pek göremedim. Sizce bu voltaj değeri sıkıntılı mı ve msi oc genie tuşu neden çalışmıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı şekilde bu sistemi alacağım ekran kartı biraz değişik. Yardımlarınızı bekliyoruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bi sorum olacak. Bende bu işlemciyi alıp oradan kalan parayı anakarta ve ekran kartına yatırmayı düşünüyorum. Msı gaming 5 de işlemci bi sorun oluşturdu mu uyumsuzkluk felan oldu mu? Bide oyun performansında işlemcinin etkisi oluyor mu? Özellikle multi oyunlarda yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Not : sadece oyun için toplıyacağım için oyunlarda sorun çıkartmıyorsa g3258 i alamyı düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bi sorum oalcak bende bu işlemciyi alıp oradan kalan parayı anakarta ve ekran kartına yatırmayı düşünüyorum msı gaming 5 de işlemci bi sorun oluşturdumu uyumsuzkluk felan oldumu bide oyun performansında işlemcinin etkisi oluyormu özellikle multi oyunlarda yardımcı olursanız çok teşekkür ederim not : sadece oyun için toplıyacağım için oyunlarda sorun çıkartmıyorsa g3258 i alamyı düşünüyorum

Anakart ve işemci kesinlikle uyumlu. İşlemci fiyatına göre gayet performanslı özellikle overclock yapıldığında. Şimdiye kadar bana oyunlarda hiç bir sorun çıkartmadı ya da eksiklik hissettirmedi. İşlemci yanında stock soğutucu yerine 70-100 tl fiyat aralığında bir soğutucu alırsanız gayet memnun kalacağınızı düşünüyorum. Bu arada tabi ki bütçeniz varsa 4690k gibi modellerle kıyaslamayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok 4690k ile kıyaslamıyorum tabiki. Sonuçta o 4 çekirdekli bi işlemci. Ben dediğim gibi oyun oynıycam o yğzden işlemci yerine ekran kartına yüklenmek istyorum. Multi oyunlarda işlemci de devreye grdiği için tereddüt ediyorum sadece.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
yok 4690k ile kıyaslamıyorum tabiki sonuçta o 4 çekirdekli bi işlemci ben dediğim gibi oyun oynıycam o yğzden işlemci yerine ekran kartına yüklenmek istyorum multi oyunlarda işlemci de devreye grdiği için tereddüt ediyorum sadece

CS:GO oynarım sürekli şimdiye kadar en ufak bi sıkıntı yaşamadım :)

Yok mu sorun için yorum yapacak?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın konu açamıyorum nedeninide bilmiyorum

anakart asus h81 plus
işlemci g3258
ram kingston 8gb 1600 cl9
soğutucu zalman 9700

İşlemciyi oc ile 4.5 ghz e çıkarttım prime95 te yarın saat test ettim bir sorun çıkmadı fakat bilgisayarı her kapatıp açtığımızda biostaki oc ayarları etkin olmuyor.Sabah actığımda 4.5 ghz ile çalışıyordu akşam açtığımda 3.2 ghz de çalıştı.pc açılırken biosa girip çıkarsam kesin 4.5 te çalışıyor girmezsem kafasına göre açıyor.aida 64 te voltaj ayarım oc için (1.4v-standart 1.15v)olmasına rağmen işlemci çarpanı 32 nin yani 3.2 ghz nin üstüne çıkmıyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı