G3258 ile GTA V Çalışır Mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
GTA 5 i test etme şansım yok çünkü oyunu alabileceğimi sanmıyorum. Üzgünüm :(

Canınız sağolsun. :)

Recep Baltaş gerekli incelemeyi yapacağını belirtmişti. O inceleme yapınca performansını görürüz.

Evet çift çekirdek devri bitiyor ama senin bahsettiğin çift çekirdekli işlemciler 10-15 sene önceki Core2Duo'lar, Pentium D'ler. G3258'in içinde bu işlemciler içindekilerden en az 2 kat daha fazla taransistör bulunuyor. Dolayısıyla PentiumD, Core2Duo'lar 2 çekirdekliyse bu işlemci aslında 4 çekirdekli sayılır o işlemcilere göre.

@Recep Baltaş konuya bir bakar mısınız rica etsem ?

GTA V çıktığında test edip konu açar mısınız ? Zahmet olmazsa beni de etiketlersiniz. :)
Dostum aslında bu işler senin bütçene bağlı. Eğer bütçen az ise ayrıca GTA 5 oynamak istiyorsan (GTA 5' e 2 çekirdekli işlemci desteği çıkarsa) GTA 5 ve G3258 almanı tavsiye ederim. Tabi hazırda LGA 1150 anakartın varsa ?

Dostum aslında bu işler senin bütçene bağlı. Eğer bütçen az ise ayrıca GTA 5 oynamak istiyorsan (GTA 5' e 2 çekirdekli işlemci desteği çıkarsa) G3258 almanı tavsiye ederim. Tabi hazırda LGA 1150 anakartın varsa ?

Hali hazırda Asus H81M-Plus anakartım bulunmakta.

Oyunlarda ve çoğu işlerde performansı çekirdek sayısı değil, çekirdeğin içinde bulunan transistör denilen devre elemaları sağlar. Çekirdek sayısına göre performans verecek olsaydı 8 çekirdekli AMD işlemciler, 4 çekirdekli Intel işlemcilerden 2 kat daha yüksek performans vermeliydi ama öyle değil. Intel işlemcilerde 1Milyar 400 milyon, AMD'de ise 1Milyar 200Milyon transistör bulunuyor bu yüzden arada 2 kat transistör farkı olmadığından 8 çekirdekli AMD işlemciler 4 çekidekli Intel işlemcilerden 2 kat yüksek performans vermiyor. Hatta Intel işlemciler daha yüksek performans sağlar bir takım yeniliklerinden dolayı.

Senin bahsettiğin yama isteyen bazı oyunlar G3258'den önce çıktığı, G3258'e göre optimize edilmediği için problem çıkarttı. GTA V şu ana kadar benim bildiğim 3 kez ertelendi dolayısıyla GTAV ve ondan sonra çıkacak oyunlar G3258 ile oynanacaktır.

Valla bende G3258 aldım şuan kullanmıyorum tabi ama ben işlemciyi değiştireceğim için aldım. Seneye falan i5'e geçmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hali hazırda Asus H81M-Plus anakartım bulunmakta.
Ben yinede 1 hafta daha beklemeni tavsiye ederim. Böylece daha kesin sonuçlar ortaya çıkacaktır. Şimdilik sanırım önünde 2 seçenek bulunuyor.
GTA 5' 2 çekirdek desteği getirirse: G3258-3.60 GHz ve GTA 5 alın ama getirmezse İ3 4160 almanız yararınıza.

Oyunlarda ve çoğu işlerde performansı çekirdek sayısı değil, çekirdeğin içinde bulunan transistör denilen devre elemaları sağlar. Çekirdek sayısına göre performans verecek olsaydı 8 çekirdekli AMD işlemciler, 4 çekirdekli Intel işlemcilerden 2 kat daha yüksek performans vermeliydi ama öyle değil. Intel işlemcilerde 1Milyar 400 milyon, AMD'de ise 1Milyar 200Milyon transistör bulunuyor bu yüzden arada 2 kat transistör farkı olmadığından 8 çekirdekli AMD işlemciler 4 çekidekli Intel işlemcilerden 2 kat yüksek performans vermiyor. Hatta Intel işlemciler daha yüksek performans sağlar bir takım yeniliklerinden dolayı.

Senin bahsettiğin yama isteyen bazı oyunlar G3258'den önce çıktığı, G3258'e göre optimize edilmediği için problem çıkarttı. GTA V şu ana kadar benim bildiğim 3 kez ertelendi dolayısıyla GTAV ve ondan sonra çıkacak oyunlar G3258 ile oynanacaktır.

Umarım söylediğiniz gibi olur. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ben yinede 1 hafta daha beklemeni tavsiye ederim. Böylece daha kesin sonuçlar ortaya çıkacaktır. Şimdilik sanırım önünde 2 seçenek bulunuyor.
GTA 5' 2 çekirdek desteği getirirse: G3258-3.60 GHz ve GTA 5. Ama getirmezse İ3 4160.

Beklemek en iyi çözüm şuanda.

Far Cry 4'te böyle düzeldi. Korsan kullanımına karşı yaptıkları bir şey. Fakat belli olmaz.

Korsan kullanım ile ilgisi yok. Millet işlemci satın alsın, sistemini upgrade etsin diye yapıldı.

Peki uygun fiyatlı pc toplama rehberinde 1700 TL (şu an 1800 civarı) civarında toplanan sistemde niye G3258 var ? Neden 4460 koyulmamış ?

Uygun fiyatlı olduğu için olabilir mi ?

//G3258, Rockstar çift çekirdeği engellemzse GTA 5'i mükemmel şekilde çalıştırabilecek bir işlemci. Ki ben Rockstar'ın EA ve Ubisfot gibi kasten çift çekirdek desteğini kapatacak kadar aptal olduğunu sanmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı